Over ons

Over de Foreco Groep

De Foreco groep is een innovatieve speler op de houtmarkt. Van gevelbekleding tot beschoeiingspalen en op maat gemaakte speeltoestellen; binnen de Foreco groep zorgen de verschillende bedrijfsonderdelen dat het mogelijk wordt.

Hoog in het vaandel staan duurzaamheid, innovatie en goed advies met de juiste service. Onder de Foreco groep vallen vier onderdelen: Foreco Houtproducten, Foreco Houtconstructies, the Woodshop en IJreka speeltoestellen. Verdeeld over twee locaties in Nederland werken wij aan mooie houttoepassingen in verschillende markten.

Foreco Houtproducten – innovatief in hout

Innovatief in hout, dat is waar wij bij Foreco voor staan! Wij zijn constant op zoek naar nieuwe toepassingen en mogelijkheden in hout. Zo onderzoeken we hoe we hout kunnen impregneren en modificeren met bio-based producten om er voor te zorgen dat het hout op een duurzame wijze een langere levensduur krijgt. Daarnaast zoeken we naar slimme oplossingen om bijvoorbeeld het gebruik van hardhout terug te dringen.

Constant in beweging

Dankzij onze eigen R&D afdeling zijn we constant in beweging: veel onderzoeken doen we in eigen beheer om zo nieuwe ideeën uit te werken tot concrete producten. Bovendien beschikken we over hoogwaardige productie- en testfaciliteiten om de basis van onze kwaliteit te borgen.

Samen naar de oplossing

Met gespecialiseerde verkopers zijn we in staat om tegemoet te komen aan specifieke wensen van de klant; of het nu gaat om de uitstraling van het hout of bijvoorbeeld brandveiligheidseisen: wij zoeken samen met onze klant naar de oplossing.

Constante kwaliteit

We kopen in bij duurzaam beheerde bossen en impregneren het hout op onze locatie in Dalfsen. Zo hebben we altijd zicht op de kwaliteit van onze producten en kunnen we constant door ontwikkelen om producten beter en processen efficiënter te maken, wel zo goed voor het milieu! Daarnaast beschikken we over diverse certificeringen. Daarmee waarborgen we op onpartijdige en objectieve wijze de kwaliteit. Kwaliteitsnormen zorgen ervoor dat we over dezelfde uitgangspunten kunnen praten.

Innovatief in duurzaamheid, kwaliteit, dienstverlening en assortiment

Al onze activiteiten zijn erop gericht om de waarde van hout te verhogen. Niet alleen door het te bezagen of te schaven, maar ook door het duurzamer te maken. Daarmee bieden we nieuwe perspectieven!

Ons hout is met name afkomstig uit duurzaam beheerde Europese bossen, waar wordt gewerkt met respect voor natuur en milieu, gevoel voor kwaliteit en geheel volgens KOMO-certificering. Bovendien leveren wij naar wens  PEFC- of FSC® gekeurd hout. Voor onze houtproducten kunnen wij ook een levensduur garantie afgeven tot wel 25 jaar. De garantie is ondergebracht bij de Garantiestichting SGVH. Vraag onze verkoopmedewerkers wanneer gewenst naar meer informatie.

Onze verkoopmedewerkers denken ook graag met u mee in maatwerkprojecten om er voor te zorgen dat een product volledig aan uw wensen voldoet. Of het nu gaat om hout voor een gevel, een groot weg- of waterbouw project of om een wens rondom tuinhout – onze medewerkers staan voor u klaar!

Nieuwsgierig?

Kom gerust eens een kijkje nemen bij ons bedrijf. We zitten midden in de Dalfser bossen en hebben een wisselende voorraad van ruim 10.000 m3. Heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact met ons op om een afspraak te maken, dan vertellen we alles over opties en mogelijkheden bij een lekkere kop koffie.

Voor docenten:

Wilt u graag een bedrijfsrondleiding voor uw studenten organiseren? Neem contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden: info@foreco.nl. Vermeld in het onderwerp dat u geïnteresseerd bent in een bedrijfsbezoek.

Navigatie