Channelsiding

Channelsiding

Channel siding,ook wel bekend als channel rustic siding, is een type houten gevelbekleding waarbij de planken zo zijn ontworpen dat ze in elkaar grijpen, waardoor een overlappend patroon ontstaat. De gevelbekleiding is zowel horizontaal als verticaal toegepast worden.

Channel siding heeft een profiel waarbij elke plank een groef aan de bovenkant en een tong aan de onderkant heeft. Hierdoor kunnen de planken in elkaar grijpen, waardoor een strakke afwerking ontstaat.

Navigatie

Omschrijving

Channelsiding is een profiel dat zowel verticaal als horizontaal toepasbaar is. Ook heeft het een afwateringsprofiel zodat het vocht niet doordringt in de achterwand. Door de strakke lijnen in het hout krijgt de gevel een hele karakteristieke uitstraling.

Channelsiding als gevelbekleding

Channelsiding is zeer goed toepasbaar als gevel bekleding. Zie hier een voorbeeld van een project waar het channelsiding profiel is toegepast.

Afmetingen

We bieden een aantal standaard afmetingen aan voor channelsiding. Mocht u willen afwijken van de standaard afmetingen kan dit uiteraard in overleg met onze verkoopafdeling. Download hier de tekening van het Channelsiding profiel.

Download onze Channelsiding Profielen Minder info