Halfhoutsrabat

Halfhoutsrabat

Halfhoutsrabat is een veelgebruikte vorm van houten gevelbekleding. Het wordt gekenmerkt door een profiel waarbij de ene zijde van de plank iets breder is dan de andere, waardoor de planken elkaar deels overlappen.

Bij de installatie worden de planken zo geplaatst dat de bredere zijde van de ene plank de smallere zijde van de aangrenzende plank overlapt. Dit overlappende patroon helpt bij het voorkomen van waterinfiltratie en beschermt de onderliggende structuur.

Navigatie

Toepassingen

Halfhoutsrabat is toepasbaar als gevelbekleding. Dit profiel moet horizontaal toegepast worden. Dit profiel is vaak gebruik bij schuren en bijgebouwen. Het biedt duurzame bescherming en draag bij aan de landelijke uitstraling van de gebouwen.

Halfhoutsrabat als gevelbekleding

Halfshoutsrabat is toepasbaar als gevelbekleding. Zie hier een voorbeeld van een project waar het halfhoutsrabat profiel is toepast.

Afmetingen

We bieden een aantal standaard afmetingen voor halfhouts rabat. Mocht u willen afwijken van de standaard afmetingen kan dit uiteraard in overleg met onze verkoop. Download hier de technische tekening van het profiel.

Download onze modellen van halfhouts rabat Lees minder