Rhombus

Rhombus

Het rhombus profiel wordt veelal gebruikt voor horizontale geveltoepassingen. De sterkte van dit hout is dat het goed ventileert.

Navigatie

Wiebertjes

Het rhombus profiel is een ruitvormig profiel dat voor zowel een open als een gesloten gevel wordt gebruikt. Het profiel is erg populair en geeft de gevel een luxe uitstraling. Het rhombus (of Wiebertjes) profiel wordt veelal gebruikt voor horizontale geveltoepassingen maar het kan ook gebruikt worden voor verticale geveltoepassingen. Doordat de lat is afgeschuind onder een hoek van 15° of 30° is er een uitstekende afwatering. Tussen de latten blijft een open ruimte wat er voor zorgt dat het achterliggende materiaal goed ventileert.

Toepassingen

Het rhombus profiel kan voor toepassingen binnen- en buitenhuis worden gebruikt. Het hout word veel gebruikt als gevelbekleding in de woningbouw- en utiliteitsbouw. Ook is het uiteraard mogelijk om het rhombus profiel te gebruiken voor de binnenwand. 

Rhombus profiel als gevelbekleding

Op het onderstaande project is het Rhombus profiel toegepast.

Afmetingen

We bieden een aantal standaard afmetingen voor het rhomus profiel. Mocht u willen afwijken van de standaard afmetingen kan dit uiteraard in overleg met onze verkoop.

Download onze modellen voor het Rhombus profiel Minder info