Zweeds Rabat

Zweeds Rabat

Zweeds rabat hout is een tapse houten plank met bezaagde zichtzijde en een sponning aan de onderzijde waardoor de planken perfect over elkaar heen vallen. Door deze overlap is een goede afwatering gegarandeerd. Ze worden veel gebruikt ter afdichting van bijvoorbeeld schuren en tuinhuisjes, maar ze kunnen ook gebruikt worden voor tuinafscheidingen en als gevelbekleding.

Navigatie

Zweeds rabat/Bevelsiding

Zweeds rabat hout, ook wel bekend als bevelsiding, is een manier om de gevel horizontaal te bekleden. Door het profiel waarbij de planken als het ware op elkaar gelegd worden heeft een gevel bekleed met Zweeds rabat een uitstekende afwatering.

Zweeds rabat als gevel

In ons projectenoverzicht kunt u inspiratie opdoen van projecten waarbij Zweeds Rabat is toegepast, zodat u een beeld krijgt van het eindresultaat

 

Afmetingen

Voor Zweeds rabat zijn er verschillende maten qua breedte en dikte van de plank te verkrijgen. Bij Foreco schaven wij de profielen zelf in Dalfsen en kunnen daardoor ook precies de wensen van de klant vertalen in de uitvoering. Natuurlijk houden wij er altijd rekening mee dat de kwaliteit en levensduur gegarandeerd kunnen blijven. Boven/onder bepaalde lengtes kunnen wij dit dan niet garanderen en zullen dit hierdoor ook niet als optie beschikbaar stellen.

Download hieronder de technische tekening van het profiel Zweeds rabat. We hebben een aantal standaardmaten. Mocht u hiervan af willen wijken vraag dan onze gevelspecialisten naar de mogelijkheden. 

Download onze modellen van Zweeds rabat