Zweeds Rabat Hout

Zweeds Rabat Hout

Zweeds rabat hout is een tapse houten plank met bezaagde zichtzijde en een sponning aan de onderzijde waardoor de planken perfect over elkaar heen vallen. Door deze overlap is een goede afwatering gegarandeerd. Ze worden veel gebruikt ter afdichting van bijvoorbeeld schuren en tuinhuisjes, maar ze kunnen ook gebruikt worden voor tuinafscheidingen.

Navigatie

Zweeds rabat/Bevelsiding

Zweeds rabat hout, ook wel bekend als bevelsiding, is een horizontale manier om de gevel te bekleden. Door het profiel waarbij de planken als het ware op elkaar gelegd worden heeft een gevel bekleed met Zweeds rabat een uitstekende afwatering.

Houtsoorten voor Zweeds Rabat

Zweeds rabatdelen kunnen uit meerdere houtsoorten vervaardigd worden. Zo kunnen wij van vuren, grenen, Siberisch lariks en Western Red Cedar. Deze houten Zweeds rabat planken kunnen nog gemodificeerd worden door een impregnatie onder hoge druk voor een langere levensduur. Na de impregnatie kom je op het product WaxedWood uit wat een uitstekende waterafstotende werking heeft met een lange levensduur.

Zweeds rabat zwart of in kleur

Bij Foreco hebben wij de mogelijkheid om de houten rabat planken in verschillende kleuren te spuiten/coaten. Zo kunnen wij zwarte Zweeds rabat planken maken maar ook geel, rood of groen. Vraag onze medewerkers naar een kleurenwaaier of de beschikbare kleuren. De houtsoort die u kiest heeft invloed op de kleur die de houten plank uiteindelijk krijgt.

Zweeds rabat als gevel

Om inspiratie op te doen door middel van projecten waarbij Zweeds Rabat is toegepast kunt u kijken tussen onze projecten. Zo krijgt u een goed beeld van het eindresultaat dat u krijgt, indien u nog meer voorbeelden nodig heeft kunt u altijd onze medewerkers contacteren.

Afmetingen

Voor Zweeds Rabat zijn er verschillende maten qua breedte en dikte van de plank te verkrijgen. Bij Foreco schaven wij de profielen zelf in Dalfsen en kunnen daardoor ook precies de wensen van de klant vertalen in de uitvoering. Natuurlijk houden wij er altijd rekening mee dat de kwaliteit en levensduur gegarandeerd kunnen blijven. Boven/onder bepaalde lengtes kunnen wij dit dan niet garanderen en zullen dit hierdoor ook niet als optie beschikbaar stellen.

Download hieronder de technische tekening van het profiel Zweeds Rabat in verschillende maten. We hebben een aantal standaardmaten. Mocht u hiervan af willen wijken vraag dan aan onze gevelspecialisten wat er mogelijk is.

Download onze modellen van Zweeds rabat

Afmetingen: