Basisschool De Verwondering

Bijzonder ecologisch ontwerp met houten gevel

Deze unieke basisschool in Almere is ontworpen om zo ecologisch mogelijk te zijn. Sommige binnenmuren zijn geïsoleerd met stro, en op het dak worden kippen gehouden! In het ontwerp staat hout centraal. Zo zijn de grote pilaren gemaakt van larikshout uit Nederlandse bossen, en is voor de verduurzaamde houten gevel gekozen voor NobelWood.

Specificaties gevel Verberg specificaties
  • Houtsoort: Voornamelijk NobelWood + een gedeelte NobelWood FRX
  • Model: Channelsiding
  • Afmeting: 25x150
  • Oppervlakte afwerking: Fijnbezaagd
  • Kleur: onbehandeld

Architect aan het woord

"NobelWood draagt bij aan de natuurlijke uitstraling van het gebouw vanwege de warme uitstraling van het hout. Het is een wat donkerder materiaal, door de behandeling ervan. Die warme uitstraling in contrast met het lichtere hout dat we hebben toegepast, creëert mooie accenten. De gevel an sich, het grote vlak, hebben we rustig weten te houden met NobelWood en weten te accentueren met een lichtere houtsoort. Doordat NobelWood vrij van noesten is ontstaat er een nette, cleane en mooie uitstraling.”

Architect Guus Degen over het ontwerp van eco-school 'De Verwondering'

Tropisch hardhout alternatief

NobelWood is ontwikkeld om de groeiende vraag naar tropisch hardhout duurzaam in te vullen. Middels een innovatieve techniek met biobased chemie wordt het snelst groeiende naaldhout ter wereld gemodificeerd. Hierdoor krijgt het de uitstraling en levensduur van tropisch hardhout.

Specificaties
Project:
Basisschool De Verwondering
Plaats:
Almere
Jaar:
2021
Type object:
School
Toepassingen:
Gevel
Houtsoorten:
NobelWood
Profielen:
Channelsiding
Geveltypes:
Dichte gevel
Vragen over dit project?
Frank Wouterse - Gevelspecialist

Onze gevelspecialisten, staan voor u klaar! Met een uitgebreide vakkennis zullen ze u zo goed mogelijk proberen te helpen met uw vragen over houten gevelbekleding.

Architect van het project
ORGA architect

ORGA architect is een door de natuur geïnspireerd architectenbureau dat zich bij het ontwerpen laat leiden door biofilische principes en technieken. We creëren moderne, circulaire gebouwen gemaakt van biobased materialen waarbij de band tussen mens en natuur centraal staat.

Fotograaf van het project
John Lewis Marshall Photography

A man in his life wears many hats (Shakespeare).
At this time of my life, I wear the hat of a photographic technician. I specialize in architectural photography.

@johnlewismarshall

Aannemer van het project
Van Norel Bouwgroep

Van Norel Bouwgroep is een familiebedrijf; het bouwen zit ons in het bloed. Van grootschalige utiliteit en projecten met multifunctioneel karakter tot particuliere opdrachtgever voor nieuw- en verbouw of onderhoud.