Bosvilla Haagwijk
Bosvilla Haagwijk
Bosvilla Haagwijk
Bosvilla Haagwijk
Bosvilla Haagwijk
Bosvilla Haagwijk
Bosvilla Haagwijk
Bosvilla Haagwijk
Bosvilla Haagwijk
Bosvilla Haagwijk
Bosvilla Haagwijk
Bosvilla Haagwijk
Bosvilla Haagwijk
Bosvilla Haagwijk
Bosvilla Haagwijk

Strakke maar natuurlijke uitstraling

De villa heeft een bijzondere vormgeving door de strakke lijnen maar oogt toch natuurlijk door het materiaalgebruik. Het huis heeft een ontwerp van een schuurwoning, waarbij er gewerkt is met subtiele overstekken in hetzelfde materiaal als het dak en de gevel.

Specificaties gevel Verberg specificaties
  • Houtsoort: Nobelwood
  • Model: Geschaafd met scherpe kanten
  • Afmeting: 18x85 en 18x110 mm
  • Oppervlakte afwerking: Glad 
  • Kleur: N.v.t.

Vergrijzing van NobelWood

Door weersinvloeden en UV-stralen vindt er een zeer fraaie, egale zilverachtige vergrijzing plaats van de goudbruine kleur. Deze egale vergrijzing is een unieke eigenschap van NobelWood. Dit is te danken aan de selectie van noestvrij-hout en de gelijkmatige verdeling van de bio-hars. Bij deze prachtige woning in de bossen van Voorschoten is te zien hoe mooi en gelijkmatig NobelWood vergrijsd over de jaren. Op de afbeelding ziet u het verschil tussen de kleur van het hout vlak na de oplevering en het resultaat precies 6 jaar later. 

Duurzaam

De bosvilla is op meerdere vlakken bijzonder duurzaam. De materiaalkeuzes zijn allemaal gericht op de lange termijn met minimaal onderhoud. Niet alleen het materiaal maar ook isolatie en verwarmingstechnieken zorgen ervoor dat het huis duurzaam is. Voor de gevel van de bosvilla is gekozen voor het product NobelWood. 

NobelWood

Deze houtsoort is een alternatief voor tropisch hardhout gemaakt van snelgroeiend naaldhout. Door het hout te modificeren met biopolymeren die afkomstig zijn van de afvalbiomassa van rietsuikerstengels wordt de duurzaamheid verhoogd. In plaats van enkele jaren kan het hout nu zonder onderhoud tot wel 50 jaar mee.

Meer schuurwoningen?

Gerelateerde schuurwoning projecten bekijken? Klik dan hier voor meer informatie over de verschillende woningen.

Specificaties
Project:
Bosvilla Haagwijk
Plaats:
Voorschoten
Jaar:
2016
Type object:
Woning
Toepassingen:
Gevel
Houtsoorten:
NobelWood
Geveltypes:
Open gevel, Verticale gevel
Gevelspecialisten afdeling Bouw

Oskar, Frank en Jan Willem, onze gevelspecialisten, staan voor u klaar! Met een uitgebreide vakkennis zullen ze u zo goed mogelijk proberen te helpen met uw vragen over houten gevelbekleding.

Als u op zoek bent naar persoonlijk advies, op maat gemaakte oplossingen en hoogwaardige service voor uw gevelproject, dan kunt u bij ons een gesprek inplannen.

Inplannen gevelgesprek

Architect van het project
Architect Eigen Huis

Elk project is uniek en bijzonder. Echter al onze ontwerpen kenmerken zich door onze visie op duurzaam bouwen, zowel qua energie, materialen als onderhoud. 

Fotograaf van het project
Martijn Heil Fotografie

Fotograaf Martijn Heil werkt o.a. voor tijdschriften, communicatiebureaus en architectenbureaus.