Brede Bossche School
Brede Bossche School
Brede Bossche School
Brede Bossche School
Brede Bossche School
Brede Bossche School

Twee gezichten

Het ontwerp van het nieuwe schoolgebouw van de Bossche Brede School Nieuw-zuid in Meerendonk te 's-Hertogenbosch is een tweedelig plan. Aan de ene kant van het driehoekige perceel bevind zich een bakstenen gebouw geheel in harmonie met de stedelijke structuur aan die zijde. Aan de andere kant, verbonden door een zonwerende glasconstructie, is de constructie bekleed met houten gevels.

Brandvertragend

De brandvertragende eigenschap van dit product is verkregen door impregnering van neutraliserende stoffen in het hout waardoor het deze eigenschap blijft behouden onder hoge vochtige omstandigheden, zonder verdere onderhoudsmaatregelen. SafeWood FRX kan voldoen aan de eisen van brandvertraging zoals gesteld aan Euro-klasse B. Er is geen verfsysteem noodzakelijk, maar voor deze school is daar bewust wel voor gekozen.

SafeWood FRX

Met toepassing van SafeWood FRX gaan natuurlijke uitstraling van de houtsoort en brandvertraging optimaal samen. Voor duurzame buitentoepassing heeft SafeWood® FRX geen afwerking met een verfsysteem nodig. Daar waar bewust voor de kleur en structuur van de houtsoort wordt
gekozen is SafeWood FRX een prima optie. 

Specificaties
Project:
Brede Bossche School
Plaats:
Zuid-Den Bosch
Jaar:
2012
Type object:
School
Toepassingen:
Gevel
Houtsoorten:
Siberisch lariks
Geveltypes:
Verticale gevel, Open gevel
Gevelspecialisten afdeling Bouw

Oskar, Frank en Jan Willem, onze gevelspecialisten, staan voor u klaar! Met een uitgebreide vakkennis zullen ze u zo goed mogelijk proberen te helpen met uw vragen over houten gevelbekleding.

Architect van het project
Compen architecten

Compen architecten staat voor bezieling en vakmanschap. Passie voor eerlijke architectuur en de ons toevertrouwde opdracht. Altijd met de functie en toekomstige gebruiker als uitgangspunt.

Aannemer van het project
Bouwgroep van Stiphout

Wij benaderen het bouwproces op een andere manier. Alle activiteiten coördineren wij vanuit ons kantoor in Sint-Oedenrode.

Fotograaf van het project
Robert van Lith Fotografie
Opdrachtgever van het project
BrabantsWonen

BrabantWonen wil als woningcorporatie een voortrekkersrol vervullen. In deze rol wil BrabantWonen samen met anderen de leefbaarheid van buurten verbeteren, goede voorzieningen voor zorg en welzijn realiseren en bewoners ondersteunen in hun persoonlijke groei.