Brouwersnös
Brouwersnös
Brouwersnös
Brouwersnös
Brouwersnös
Brouwersnös
Brouwersnös
Brouwersnös

Modern & authentiek

In Groenlo brouwen ze bier met de modernste technologie, maar met gevoel voor ambacht en authenticiteit. Dat is niet alleen te proeven in het bier, maar ook te zien aan de nieuwe brouwerij. Het nieuwe gebouw heeft de simpele lage  vorm van een schuur, maar het hout voor de gevelbekleding is bewerkt met de moderne technologie van NobelWood FRX. Het schuine kopeind geeft een bijzondere twist aan het anders simpele gebouw. Niet alleen de gevel is van hout, maar het hout loopt door op het dak. Hierdoor heeft het gebouw een mooie uniforme uitstraling. 

Biobased behandeld hout

NobelWood wordt gemaakt door het behandelen van het snelst groeiende naaldhout ter wereld; Radiata Pine. Onder hoge druk wordt een biobased vloeistof, gemaakt van afvalresten van suikerrietstengels, in het hout gebracht. Het hout kan door deze behandeling tot wel 50 jaar mee. Foreco was al in een vroeg stadium betrokken bij de architect om te informeren over dit product. Hieruit kwam dat er het beste ook een brandvertragende behandeling gedaan moest worden. Het NobelWood is behandeld met een onderhoudsvrije brandvertragende behandeling waardoor het kan voldoen aan de hoogst haalbare brandklasse voor hout; Euroklasse B.

Passend bij omgeving

Het gebouw heeft een open structuur van verticale gevelbekleding, die af en toe wordt onderbroken door grote ramen. De brouwerij past hierdoor uitstekend bij de groene omgeving. Door de behandeling met FRX zal het hout de warme bruine kleur een aantal jaren kunnen behouden. Dit in tegenstelling tot ‘normaal’ NobelWood, die na een jaar al egaal vergrijst naar een lichte zilverachtige kleur.

Specificaties
Project:
Brouwersnös
Plaats:
Groenlo
Jaar:
2018
Type object:
Bedrijfspand
Toepassingen:
Gevel
Houtsoorten:
NobelWood
Geveltypes:
Verticale gevel, Open gevel