Crematorium de Hoge Bocht

Crematorium

Dela uitvaartverzorgers heeft in Veldhoven Crematorium de Hoge Boght gebouwd. Het uitvaartcentrum is gevestigd naast de begraafplaats in een rustgevende groene, bosrijke omgeving. Het gebouw is zo ontwikkeld dat iedereen zijn eigen route volgt die alleen waar gewenst de route van anderen kruist. Zo heeft de familie een andere ingang en route dan de genodigden.

Specificaties gevel Verberg specificaties
  • Houtsoort: Siberisch Lariks WaxedWood en WaxedWood Gold
  • Model: Geschaafd met ronde kanten
  • Afmeting: 18x195 mm
  • Oppervlakte afwerking: Glad 
  • Kleur: DF2020-108 (op standaard WaxedWood) en WaxedWood Gold zonder kleur afwerking

Neutrale uitvaartketen

De ambitie van uitvaartverzorger Dela heeft een doel om een CO2 neutrale uitvaartketen te worden. Voor het ontwerpen van hun uitvaartcentra in het gebruik van hout een manier om hun ambitie waar te maken en CO2 neutraal te worden. WaxedWood Siberisch lariks past in de ambitie omdat een verduurzaamde behandeling heeft ondergaan. Door het toepassen van een matte ebony kleur in afwisseling met lichtere WaxedWood Gold(afmetingen 18 x 195 mm) kan het gebouw goed opgaan in de omgeving.

WaxedWood

Traditioneel behandeld hout neemt vocht op en werkt. WaxedWood is hiertegen uitstekend gewapend. Het wordt onder vacuüm en druk geïmpregneerd tegen houtaantasting. Tegelijkertijd wordt in de houtporiën een wasemulsie aangebracht. Dit waterafstotende midden helpt de stabiliteit van het behandelde hout te verbeteren. WaxedWood heeft hierdoor een lange levensduur en een natuurlijke uitstraling met allure.

Specificaties
Project:
Crematorium de Hoge Bocht
Plaats:
Veldhoven
Jaar:
2017
Type object:
Bedrijfspand
Toepassingen:
Gevel
Houtsoorten:
Siberisch lariks
Gevelspecialisten afdeling Bouw

Oskar, Frank en Jan Willem, onze gevelspecialisten, staan voor u klaar! Met een uitgebreide vakkennis zullen ze u zo goed mogelijk proberen te helpen met uw vragen over houten gevelbekleding.

Architect van het project
P&T Architecten

Working within the human context

Aannemer van het project
Willems bouwbedrijf BV

kennis en ervaring wordt binnen onze organisatie geborgd en ingezet ten gunste van onze projecten. Ook specialiseren wij ons in schadeherstel, betonwerken, renovaties, adviseren en budgetteren.

Fotograaf van het project
Erwin Vrensen Fotografie