Funenhof Amsterdam
Funenhof Amsterdam
Funenhof Amsterdam
Funenhof Amsterdam
Funenhof Amsterdam
Funenhof Amsterdam
Funenhof Amsterdam

Transformatie met hout

De transformatie van deze wijk in de noordoosthoek van de Czaar Peterbuurt is in volle gang. De acht nieuwe woningen zijn met aandacht en inspraak van de buurtbewoners ontworpen. Zo zorgen de woningen in combinatie met het omringende hof voor een mooi contrast van steen en natuur op dit kleine besloten gebied.

Multifunctionele inzet van de gevel

De gevelbekleding zorgt voor een gevoel van privacy en bieden de bewoners een plek om buiten te zitten. De ‘huiven’ zoals de architect ze heeft genoemd zijn even hoog en breed als de huizen en 1,5 meter diep.

Balken van NobelWood

De houten balken van NobelWood brengen een natuurlijk gevoel in de wijk. Om de warme bruine kleur van het hout langer te behouden is er een transparante coating aangebracht. De afmetingen van de balken zijn groter dan gebruikelijk en dat maakt dit project nog bijzonderder. Deels zijn de balken 38 x 68 mm en de voorste is nog breder, 38 x 240 mm.

Detaillering en montage door zusterbedrijf

Foreco Houtconstructies werd al in een vroeg stadium betrokken bij de detaillering en uitwerking zodat deze bijzondere vorm van gevelbekleding goed uitgevoerd kon worden. Ook hebben zij het hout zelf gemonteerd, zodat het in alle weerstypen dienst kan doen.

Specificaties
Project:
Funenhof Amsterdam
Plaats:
Amsterdam
Jaar:
2018
Type object:
Woning
Toepassingen:
Gevel
Houtsoorten:
NobelWood
Geveltypes:
Horizontale gevel, Verticale gevel, Open gevel