Het Tuinhuis
Het Tuinhuis
Het Tuinhuis
Het Tuinhuis
Het Tuinhuis
Het Tuinhuis
Het Tuinhuis

Intergrale wijkaanpak

In de wijk de Almeerse wijk Wierden is een 27-driekamerwoning woongebouw genaamd, Het Tuinhuis,  gerealiseerd. De eerste in een reeks betaalbare woningbouwprojecten als antwoord op de vergrijzing in de wijk. Het Tuinhuis werd begin dit jaar geopend met het planten van bomen in de gezamenlijke tuin welke de bewoners zelf hebben ontworpen.

Specificaties gevel Verberg specificaties
  • Houtsoort: NE Vuren WaxedWood en Safewood  
  • Model: Geschaafd met ronde kanten
  • Afmeting: 18x145 mm
  • Oppervlakte afwerking: Zichtzijde fijnbezaagd
  • Kleur: FIRESTAIN special

Brandveilige combinatie

Om aan het bouwbesluit te voldoen, moest er een brandveilige oplossing komen voor het Tuinhuis. Daarom is ervoor gekozen om naast WaxedWood ook SafeWood te gebruiken. De gevel van de onderste verdieping is bekleed met SafeWood. De vediepingen daarboven zijn bekleed met WaxedWood. Zo is er brandveilige oplossing gekomen om een veilig thuis te creëren.

Om het Tuinhuis toch een mooie uitstraling te geven zonder uiterlijk verschil tussen SafeWood en WaxedWood. Zijn beide producten afgewerkt met Firestain. Op deze manier heeft het tuinhuis een egale gevelgekregen.

Safewood

SafeWood  is het brandvertragende hout van Foreco. Een product dat bijdraagt aan een grotere veiligheid in gebouwen. En tijdens calamiteiten zijn waarde bewijst. SafeWood  zorgt ervoor dat vlammen zich nauwelijks uitbreiden. Verder vermindert het vuur en rook. Daardoor blijven vluchtwegen langer en veiliger begaanbaar.

De brandvertragende werking van SafeWood wordt verkregen door een speciale impregnatie met neutraliserende stoffen. Dat vergroot de toepassingsmogelijkheden van hout aanzienlijk.

WaxedWood

WaxedWood is ontwikkeld om de levensduur en uitstraling van houtproducten naar een hoger niveau te brengen. Het is zeer onderhoudsvriendelijk waarbij het hout minimaal 15 jaar kan dienst doen op de gevel.

WaxedWood is onder vacuüm en druk geïmpregneerd tegen houtaantasting. Tevens wordt in de houtporiën een wasemulsie ingebracht tegen vochtindringing. De werking van het hout blijft zo minimaal, en dit heeft een positief effect op het behoud van de coating. De hechting van de kleurlaag is extra duurzaam omdat op WaxedWood geen schimmelvorming ontstaat en daardoor bladdert het niet af.

Specificaties
Project:
Het Tuinhuis
Plaats:
Almere
Jaar:
2017
Type object:
Woongebouw
Toepassingen:
Gevel
Houtsoorten:
Vuren
Geveltypes:
Verticale gevel
Architect van het project
Korth Tielens Architecten
Gevelspecialisten afdeling Bouw

Oskar, Frank en Jan Willem, onze gevelspecialisten, staan voor u klaar! Met een uitgebreide vakkennis zullen ze u zo goed mogelijk proberen te helpen met uw vragen over houten gevelbekleding.

Als u op zoek bent naar persoonlijk advies, op maat gemaakte oplossingen en hoogwaardige service voor uw gevelproject, dan kunt u bij ons een gesprek inplannen.

Inplannen gevelgesprek

Fotografie van het project
Stefan Müller fotografie