WaxedWood Gold Color in de polder
WaxedWood Gold Color in de polder
WaxedWood Gold Color in de polder
WaxedWood Gold Color in de polder
WaxedWood Gold Color in de polder
WaxedWood Gold Color in de polder
WaxedWood Gold Color in de polder

Ecologische Woning tussen de weilanden

In het Groene Hart is nu deze ecologische woning te vinden. Bij zo'n prachtige woning hoort natuurlijk ook een prachtige gevel. Foreco mocht in opdracht van Bouwbedrijf Van Engen en naar ontwerp van NarrativA architecten de houten gevel leveren. Er is gekozen voor een open verticale gevel met WaxedWood Gold Color Siberisch Lariks. 

Specificaties gevel Verberg specificaties
  • Houtsoort: WaxedWood Gold Color Siberisch Lariks
  • Model: 4-zijdig geschaafd met ronde hoeken
  • Afmeting: 18x68 mm,18x95 mm en 18x120 mm netto
  • Oppervlakte afwerking: Zichtzijde fijnbezaagd
  • Kleur: DF2020-257 zand bruin en DF2020-322 terracotta

Mogelijkheden met WaxedWood Color

Duurzaam hout is natuurlijk leuk. Duurzaam hout met een kleurtje is misschien nog wel leuker. Met WaxedWood Color zijn er eindeloos veel mogelijkheden wat kleuren betreft. Bij Foreco hebben we meer dan 80 variaties beschikbaar. Heeft u zelf al een RAL kleur in gedachten? Dan kunnen wij deze zo dicht mogelijk benaderen. De verschillende typen coatings bieden enorm veel ontwerpvrijheid voor een architect. Er kan een apart karakter gecreëerd worden bij elk type coating.

Passiefhuis

Dit huis is gebouwd volgens passiefhuis-principes. Zo is de woning flink geïsoleerd met cellulosevlokken in de buitenwanden en vlas in het dak. Deze zijn zeer kierdicht en heel precies op de zon georiënteerd. Het ruime overstek over het grote terras heeft een dubbele functie: in de zomer houdt het de warmte van de zon tegen als de dagen langer en heter worden, maar in de winter laat de triple beglazing de lage winterzon volop binnenkomen.

Staalvrij bouwen

Een ander bijzondere eigenschap van deze woning is dat hij staalvrij is. De fundering rust op ruim 14 meter lange hijpalen die door de veenlaag zijn gedrukt tot de stabiele zandlaag was bereikt. Vanaf de betonnen fundering is de gehele woning van hout. Dit geldt zelfs voor de nokbalk in het dak en de trekbalk voor stevigheid. Doordat houtbouwer Van Engen houtskeletbouwelementen had gemaakt kon de woning als ware een bouwpakket in elkaar gezet worden.

Specificaties
Project:
WaxedWood Gold Color in de polder
Jaar:
2022
Type object:
Woning
Toepassingen:
Gevel
Houtsoorten:
Siberisch lariks
Geveltypes:
Verticale gevel, Open gevel
Vragen over dit project?
Jan Willem Beekhuizen - Gevelspecialist

Onze gevelspecialisten, staan voor u klaar! Met een uitgebreide vakkennis zullen ze u zo goed mogelijk proberen te helpen met uw vragen over houten gevelbekleding.

Architect van het project
Narrativa architecten

Opdrachtgevers van NarrativA hebben altijd een verhaal. Daarom geloven wij in een nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers. Door onze specialisatie in ecologisch biobased bouwen, kijken we naar wat goed is voor jou als mens en ook wat goed is voor het milieu.

Fotograaf van het project
John Lewis Marshall Photography

A man in his life wears many hats (Shakespeare).
At this time of my life, I wear the hat of a photographic technician. I specialize in architectural photography.

@johnlewismarshall

Aannemer van het project
Bouwbedrijf van Engen

Wij realiseren nieuwe houten woningen in letterlijk alle vormen en maten. Ons specialisme en enthousiasme ligt bij een casco te vormen wat zo veel als mogelijk bestaat uit ecologische en biobased materialen naar de wensen van de klant.