IKC Middelsee
IKC Middelsee
IKC Middelsee
IKC Middelsee
IKC Middelsee
IKC Middelsee
IKC Middelsee
IKC Middelsee
IKC Middelsee

Nieuw schoolgebouw

Aan de rand van Leeuwarden vind je dit nieuwe schoolgebouw van IKC Middelsee. In opdracht van bouwbedrijf Dijkstra Draisma en naar ontwerp van Wijbenga Tromp Architecten heeft Foreco hier het hout voor de gevel mogen leveren. Er is gekozen voor Sibersich Lariks SafeWood FRX in verschillende breedtes. Door de keuze voor een voorvergrijzing met Equal Weathering heeft het hout vanaf het begin al de mooie kleur die het na het vergrijzen zou krijgen.

Toon specificaties gevel Verberg specificaties gevel
  • Houtsoort: Siberisch Lariks Safewood FRX met Equal Weathering
  • Model: 4-Zijdig geschaafd met ronde hoeken
  • Afmeting: 18x145mm en 18-68mm
  • Oppervlakte afwerking: Zichtzijde fijnbezaagd

Ontwerpvrijheid met Equal Weathering

Het toepassen van Equal Weathering zorgt voor ontwerpvrijheid voor de architecten. Met verloop van tijd vergrijsd het hout namelijk op natuurlijke wijze. Deze natuurlijke vergrijzing gaat nooit egaal door verschillende weersinvloeden. Door het hout te behandelen met de voorvergrijzer heeft het vanaf het begin al een mooie vergrijsde uitstraling. Met verloop van tijd neemt de natuurlijke verkleuring het over van de coating en komt de mooie egale vergrijzing tot uiting.

FRX behandeling

Het Siberisch Lariks is behandeld met SafeWood FRX. Ons SafeWood heeft in testen bewezen Euroklasse B te behalen voor gevels. Door verhitting ontstaan brandbare houtgassen. De neutraliserende stoffen binden deze houtgassen waardoor er een afschermende koollaag aan de buitenkant van het hout ontstaat.

Specificaties
Project:
IKC Middelsee
Plaats:
Leeuwarden
Jaar:
2023
Type object:
School
Toepassingen:
Gevel
Houtsoorten:
Siberisch lariks
Geveltypes:
Verticale gevel, Open gevel
Vragen over dit project?
Gevelspecialist - Oskar Brouwer

Onze gevelspecialisten, staan voor u klaar! Met uitgebreide vakkennis zullen ze u zo goed mogelijk proberen te helpen met uw vragen over houten gevelbekleding.