Kaaspakhuis Gouda
Kaaspakhuis Gouda
Kaaspakhuis Gouda
Kaaspakhuis Gouda
Kaaspakhuis Gouda
Kaaspakhuis Gouda
Kaaspakhuis Gouda
Kaaspakhuis Gouda
Kaaspakhuis Gouda

Winnaar ARC18 Development Award

Het Kaaspakhuis heeft de ARC18 Development Award gewonnen! Door een goede samenwerking tussen de architecten White House Development en Mei architects and planners is de transformatie van rijksmonument naar woonappartementen een groot succes geworden. Meer informatie over de ARC Awards kan gevonden worden op de website van De Architect. 

Spectaculaire transformatie

In het hart van het gebouw is een royaal atrium gemaakt, van waaruit nu 52 unieke en sfeervolle loftwoningen worden ontsloten. Door innovatief hergebruik van zoveel mogelijk elementen uit het oude pakhuis, zoals de originele kaasplanken, is de geschiedenis van 100 jaar kaas nog goed voelbaar in het gebouw.

Hergebruik

bij de transformatie zijn zoveel mogelijk elementen uit het oude pakhuis een tweede leven gegeven. Zo zijn de planken waarop ruim 100 jaar kaas heeft liggen rijpen hergebruikt als wandafwerking van het atrium. Na uitgebreid onderzoek bleek het mogelijk de kaasplanken met te impregneren met monomeren om te voldoen aan de brandwerendheidseisen.

SafeWood

De brandvertragende werking van SafeWood wordt verkregen door een speciale impregnatie met neutraliserende stoffen. Dat vergroot de toepassingsmogelijkheden van hout aanzienlijk. Op plaatsen waar volgens het Bouwbesluit brandveiligheidseisen gelden. Bijvoorbeeld in galerijen, openbare gebouwen en trappenhuizen.

Specificaties
Project:
Kaaspakhuis Gouda
Plaats:
Gouda
Jaar:
2017
Type object:
Bedrijfspand
Toepassingen:
Gevel
Gevelspecialisten afdeling Bouw

Oskar, Frank en Jan Willem, onze gevelspecialisten, staan voor u klaar! Met een uitgebreide vakkennis zullen ze u zo goed mogelijk proberen te helpen met uw vragen over houten gevelbekleding.

Als u op zoek bent naar persoonlijk advies, op maat gemaakte oplossingen en hoogwaardige service voor uw gevelproject, dan kunt u bij ons een gesprek inplannen.

Inplannen gevelgesprek