Meander ziekenhuis
Meander ziekenhuis
Meander ziekenhuis
Meander ziekenhuis
Meander ziekenhuis
Meander ziekenhuis
Meander ziekenhuis
Meander ziekenhuis
Meander ziekenhuis
Meander ziekenhuis
Meander ziekenhuis
Meander ziekenhuis

Natuurlijk en modern

Het nieuwe ziekenhuis ligt op een mooie plek, ingebed in de groene omgeving van de rivier de Eem. Rondom het gebouw wordt het Meanderpark aangelegd. Dit park wordt een natuurgebied dat deel uitmaakt van de ecologische verbindingszone langs de Eem. Het water gaat 'meanderend' door het park. Voor de bouw van het ziekenhuis moesten bomen worden gekapt. Hiervoor zijn in het park nieuwe bomen terug geplant. Door de houten gevel is het ziekenhuis meer in harmonie met het omliggende park. Western Red Cedar heeft een warme kleur wat bijdraagt aan de natuurlijke uitstraling.

SafeWood FRX

Met toepassing van SafeWood FRX gaan natuurlijke uitstraling van de houtsoort en brandvertraging optimaal samen. Voor duurzame buitentoepassing heeft SafeWood FRX geen afwerking met een verfsysteem nodig. Daar waar bewust voor de kleur en structuur van de houtsoort wordt gekozen is SafeWood FRX een prima optie. SafeWood FRX is zeer geschikt voor onderhoudsvrije gevels in weer en wind. Er is geen verfsysteem noodzakelijk. 

Specificaties
Project:
Meander ziekenhuis
Plaats:
Amersfoort
Jaar:
2011
Type object:
Zorggebouw
Toepassingen:
Gevel
Houtsoorten:
Western Red Cedar
Geveltypes:
Open gevel, Horizontale gevel
Gevelspecialisten afdeling Bouw

Oskar, Frank en Jan Willem, onze gevelspecialisten, staan voor u klaar! Met een uitgebreide vakkennis zullen ze u zo goed mogelijk proberen te helpen met uw vragen over houten gevelbekleding.

Als u op zoek bent naar persoonlijk advies, op maat gemaakte oplossingen en hoogwaardige service voor uw gevelproject, dan kunt u bij ons een gesprek inplannen.

Inplannen gevelgesprek

Architect van het project
Atelier Pro Architecten

Atelier PRO is een internationaal opererend architectenbureau waar circa 50 bevlogen vakmensen werken aan architectuur, stedenbouw en interieurarchitectuur.

Fotograaf van het project
John Lewis Marshall Photography

A man in his life wears many hats (Shakespeare).
At this time of my life, I wear the hat of a photographic technician. I specialize in architectural photography.

@johnlewismarshall