Kulturhus de Spil
Kulturhus de Spil
Kulturhus de Spil
Kulturhus de Spil
Kulturhus de Spil
Kulturhus de Spil
Kulturhus de Spil
Kulturhus de Spil

Multifunctioneel

Kulturhus De Spil staat precies in het midden van Nieuwleusen en moet letterlijk en figuurlijk de verbindende schakel worden voor de inwoners. In De Spil zitten een school, kinderopvang, een middelbare school, een grand café, de bibliotheek, twee sporthallen geschikt voor topsport, welzijnsinstellingen zoals dagbesteding, jongerenwerk, politie en gemeente houden er hun spreekuren. Er is veel dubbelgebruik van ruimtes en een uitstekende interacties tussen de partijen. Het is echt een ontmoetingsplek voor heel Nieuwleusen.

Specificaties gevel Verberg specificaties
  • Houtsoort: Nobelwood FRX
  • Model: Geschaafd met ronde kanten
  • Afmeting: 18x68/93/143 mm
  • Oppervlakte afwerking: Glad
  • Kleur: N.v.t.

Duurzame ambitie

Er was een grote duurzaamheidsambitie; hergebruik van producten, geen aansluiting aan het gasnet, zonnepanelen en gebruik makend van duurzame bouwmaterialen. Meer dan 20% van het werk aan het gebouw is gedaan door een reeks lokale bedrijven. Foreco is één van deze partijen en mocht NobelWood FRX leveren voor de buitengevel en ook deels voor toepassing in het interieur. Er zijn verschillende breedtes (75, 100 en 150 mm) NobelWood toegepast om het geheel ook een speelse uitstraling te geven. 

Warme uitstraling

NobelWood is ontwikkeld om de groeiende vraag naar tropisch hardhout duurzaam in te vullen. Middels een innovatieve techniek met biobased chemie wordt het snelstgroeiende naaldhout ter wereld gemodificeerd. Hierdoor krijgt het de uitstraling en levensduur van tropisch hardhout. Doordat NobelWood in het exterieur en het interieur doorloopt is een mooie harmonie ontstaan. 

Brandveilig

Voor het exterieur is NobelWood gecombineerd met een onderhoudsvrije brandvertragende behandeling: Fire Retardant eXterior. Het hout heeft hierdoor een brandklasse B waardoor het veilig toegepast kan worden in openbare gebouwen.

Specificaties
Project:
Kulturhus de Spil
Plaats:
Nieuwleusen
Jaar:
2019
Type object:
Bedrijfspand
Toepassingen:
Gevel
Houtsoorten:
NobelWood
Geveltypes:
Verticale gevel
Publicaties
Gevelspecialisten afdeling Bouw

Oskar, Frank en Jan Willem, onze gevelspecialisten, staan voor u klaar! Met een uitgebreide vakkennis zullen ze u zo goed mogelijk proberen te helpen met uw vragen over houten gevelbekleding.

Als u op zoek bent naar persoonlijk advies, op maat gemaakte oplossingen en hoogwaardige service voor uw gevelproject, dan kunt u bij ons een gesprek inplannen.

Inplannen gevelgesprek

Architect van het project
LKSVDD architecten

Een Twents architectenbureau met maatschappelijk geweten ontwerpt inspirerende plekken doet dat duurzaam en digitaal denkt na over zijn footprint en die van u werkt dus aan hergebruik en herbestemming ontwerpt flexibele gebouwen die toekomstbestendig zijn werkt écht samen en is gevestigd op de mooiste plek in Twente. 

Aannemer van het project
Jansman

Jansman Bouw heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een veelzijdige onderneming die breed in de sector werkzaam is. Haar werkgebied is naast de regio noorden/oosten eveneens verbreed doordat het werkgebied is uitgebreid naar midden/ westen. Dit is mogelijk vanwege de verhoudingen kennis, kwaliteit, no nonsens en prijsniveau. Niet als laatste is het mogelijk omdat opdrachtgevers vertrouwen geven en in het hele werkgebied opdrachten gunnen.

Gevelspecialist van het project
Keppelink Projecten

Keppelink is een bedrijf, opgericht in 2003, dat zich heeft gespecialiseerd in de levering en montage van luxe gevelbekleding.

Fotograaf van het project
Fianke Fotografie