Olympisch zwembad

Losse puzzelstukjes

Ondanks dat het plafond golvend is in twee richtingen moeten de lijnen exact recht zijn voor de oriëntatie van de rugslagzwemmers. Alle delen zijn daarom nauwkeurig gesneden met behulp van 3D computermodellen. Het plafond lijkt een geheel maar geen enkel plankje is gelijk en het geheel is al losse puzzelstukjes in elkaar gezet.

Veiligheidseisen

Ruim tweehonderd ton aan materiaal is op een dusdanige wijze behandelt dat de constructie de brandveiligheidstest heeft doorstaan. Met het product SafeWood, op basis van Dricon-technologie is het mogelijk de gewenste brandklasse te behalen.
Alle plafonddelen zijn hiervoor in Nederland geïmpregneerd met een brandvertragend middel dat geen waterdamp uit de lucht aantrekt.

Specificaties
Project:
Olympisch zwembad
Plaats:
Londen
Jaar:
2012
Type object:
Zwembad
Toepassingen:
Gevel
Gevelspecialisten afdeling Bouw

Oskar, Frank en Jan Willem, onze gevelspecialisten, staan voor u klaar! Met een uitgebreide vakkennis zullen ze u zo goed mogelijk proberen te helpen met uw vragen over houten gevelbekleding.

Architect van het project
Zaha Hadid Architects

Zaha Hadid Architects ontwikkeld projecten in 6 continenten. Vorm en ruimte zijn verweven in de structuur van de gebouwen. 

Fotograaf van het project
Hufton Cow Photography