Parkeergarage Zutphen
Parkeergarage Zutphen
Parkeergarage Zutphen
Parkeergarage Zutphen
Parkeergarage Zutphen
Parkeergarage Zutphen

Building Of The Year

Dit gebouw is genomineerd voor de prijs "Building Of The Year" 2018. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt door de website Archdaily.com. Dit is de meest bezochte website wereldwijd als het gaat om architectuur.

Combinatie

Aan de gevel zit 24 km SafeWood Select grenen met de afmeting 50x100 mm. Deze zijn afwisselend als plank en als lat aangebracht waardoor er een speels effect ontstaat. Het afwisselende en onregelmatige reliëf, gecombineerd met de aluminium oranje strips en LED verlichting maken het een opvallende verschijning. 

 

Historie

De hoofdvorm van de parkeergarage is geïnspireerd op de historische pakhuizen van de Hanzestad Zutphen. Volgens van Moedersscheim Moonen architects is de gevel daarom van verticaal houten lamellen. Verder zorgt het ervoor dat het gebouw licht, luchtig en ruimtelijk blijft. 

Specificaties
Project:
Parkeergarage Zutphen
Plaats:
Zutphen
Jaar:
2017
Type object:
Parkeergarage
Toepassingen:
Gevel
Houtsoorten:
Grenen
Geveltypes:
Verticale gevel, Open gevel
Gevelspecialisten afdeling Bouw

Oskar, Frank en Gert, onze gevelspecialisten, staan voor u klaar! Met een uitgebreide vakkennis zullen ze u zo goed mogelijk proberen te helpen met uw vragen over houten gevelbekleding.

MoederscheimMoonen architects
Architect van het project
MoederscheimMoonen architects

Onze gebouwen zijn niet alle fysiek, maar vooral ook sociaal duurzaam. Efficiënt werken vraagt om nieuwe technieken, slimmere processen.

NS Stations
Opdrachtgever van het project
NS Stations

Stations zijn dagelijks voor miljoenen reizigers een cruciale schakel in de reis van deur tot deur. Samen met ProRail, overheden en vervoerders wil NS Stations de reis en het verblijf op en in de directe omgeving van het station zo gemakkelijk en aangenaam mogelijk maken.

Harry Noback Architectuurfotografie
Fotograaf van het project
Harry Noback Architectuurfotografie