Paviljoen Duivenvoorde
Paviljoen Duivenvoorde

Paviljoen Duivenvoorde wint Prix de Versailles

Hof van Duivenvoorde werd uitgekozen als beste project in de categorie restaurant ‘exterieur’ in Europa. De Prix Versailles richt zich op projecten die een link weten te leggen tussen ‘commercie’ en ‘cultuur’ in vier typen gebouw: hotels, winkelcentra, winkels en restaurants.

Projectvideo bezoekerscentrum Duivenvoorde

Landgoed

Landgoed Duivenvoorde is een uniek landgoed waarvan de wortels teruggaan tot in de 13e eeuw. Het landgoed beslaat een totale oppervlakte van ruim 260 hectare. Het hart van het landgoed wordt gevormd door het imposante kasteel, gelegen in een recent hersteld landschapspark in Engelse stijl. De reconstructie van het park is in 2015 voltooid.

Bezoekerspaviljoen

Hof van Duivenvoorde biedt de gelegenheid om even te ontspannen aan de drukte en hectiek van de randstad. In het paviljoen is een restaurant gevestigd waar je o.a. terecht kunt voor ontbijt, lunch, high tea’s en picknick arrangementen, ook is er een beschikbaarheid voor recepties en zakelijke bijeenkomsten. Het gebouw biedt ook ruimte voor een museumwinkel en de gidsen die bezoekers rondleiden over het landgoed.

NobelWood

NobelWood is ontwikkeld om de groeiende vraag naar tropisch hardhout duurzaam in te vullen. Middels een innovatieve techniek met biobased chemie wordt het snelstgroeiende naaldhout ter wereld gemodificeerd. Hierdoor krijgt het de uitstraling en levensduur van tropisch hardhout.

Specificaties
Project:
Paviljoen Duivenvoorde
Plaats:
Voorschoten
Jaar:
2017
Type object:
Bedrijfspand
Toepassingen:
Gevel
Houtsoorten:
NobelWood
Geveltypes:
Verticale gevel
Publicaties
Gevelspecialisten afdeling Bouw

Oskar, Frank en Jan Willem, onze gevelspecialisten, staan voor u klaar! Met een uitgebreide vakkennis zullen ze u zo goed mogelijk proberen te helpen met uw vragen over houten gevelbekleding.

Als u op zoek bent naar persoonlijk advies, op maat gemaakte oplossingen en hoogwaardige service voor uw gevelproject, dan kunt u bij ons een gesprek inplannen.

Inplannen gevelgesprek

Architect van het project
70F Architecture

Wij maken plekken die zich vormen naar de gebruiker, in plaats van andersom. Want de ene avond wil je knus dineren en de andere avond feesten met honderd man. In onze minimalistische architectuur staat functionaliteit voorop.

Fotograaf van het project
Luuk Kramer Photography & Film