Renovatie voormalig Rijkswaterstaat gebouw
Renovatie voormalig Rijkswaterstaat gebouw
Renovatie voormalig Rijkswaterstaat gebouw
Renovatie voormalig Rijkswaterstaat gebouw
Renovatie voormalig Rijkswaterstaat gebouw
Renovatie voormalig Rijkswaterstaat gebouw
Renovatie voormalig Rijkswaterstaat gebouw
Renovatie voormalig Rijkswaterstaat gebouw

Rijkswaterstaat

Het voormalige Rijkswaterstaat gebouw in ‘s Hertogenbosch heeft een renovatie ondergaan. Dit voormalige grijze, grauwe en gesloten kantoorgebouw is getransformeerd. Rijkswaterstaat maakt plaats voor een riante woonomgeving met veel licht en buitenruimte. Het 8000 m2 vloeroppervlakte  beslaande gebouw is verhoogd met twee verdiepingen. Hierdoor is een extra 2000 m2 aan het gebouw toegevoegd en kunnen er 97 woningen worden gecreëerd. De woningen zullen bestaan uit zowel huur als koop woningen, met een oppervlakte tussen de 41 en 122 m2.  De begane grond blijft bestemd als commerciële ruimte. 

Architectuur

Bij de transformatie worden beeldbepalende elementen van het gebouw behouden en hergebruikt. Deze elementen zoals de binnentuin, welke verdiept is, de betonnen overkraging, beeldbepalend voor de gevel, worden behouden. Echter wordt de gevel gerenoveerd door een nieuwe transparantere gevel die is voorzien van balkons. Gebruik van ons hout in de gevel zorgt voor een compleet nieuwe uitstraling. De gevelbekleding is aangebracht door Foreco Houtconstructies. 

Nu en in de toekomst

Wij hebben dit gebouw mogen bekleden met 1500 m2 SafeWood FRX en SafeWood FRX Equal Weathering in Douglas. De architect wilde een gevel die nu en in de toekomst een gelijke kleur zou hebben. Een ideale oplossing is SafeWood FRX Equal Weathering. Dit is SafeWood FRX met een grijze doorschijnende afwerking, die niet onderhouden hoeft te worden. In verloop van tijd verweerd deze coating maar is het hout verkleurd achter de afwerking. Hierdoor blijft het product dezelfde kleur behouden zonder verder onderhoud.

SafeWood FRX

De gevel van de binnenplaats is bekleed met SafeWood FRX. Dit hout heeft een natuurlijke uitstraling. Door twee producten in de gevel te gebruiken is een levendige uitstraling gecreëerd. SafeWood FRX is een brandvertragend hout, waarbij het hout middels polymeren wordt beschermd. Het hout behoudt daardoor de oorspronkelijke kleur en structuur. Door het brandvertragende middel te impregneren is de behandeling bestand tegen weersomstandigheden, waarbij de brandvertragende stoffen niet uit het hout spoelen. Onderhoud is hierdoor niet noodzakelijk. 

Specificaties
Project:
Renovatie voormalig Rijkswaterstaat gebouw
Plaats:
s- Hertogenbosch
Type object:
Woongebouw
Toepassingen:
Gevel
Houtsoorten:
Douglas
Geveltypes:
Verticale gevel
Architect van het project
Houben en van Mierlo

Houben en van Mierlo architecten bouwt geen luchtkastelen, maar koppelt conceptueel denken aan organiserend en bouwend vermogen. 

Aannemer van het project
Van Wijnen

Wij zijn Van Wijnen- En samen bouwen we aan ruimte voor een beter leven

Uitvoerder van het project
Foreco Houtcontructies

Foreco Houtconstructies is de specialist in projecten met hout voor nieuwbouw- en renovatieprojecten, waarbij kwaliteit, duurzaamheid en flexibiliteit sleutelwoorden zijn.

Gevelspecialisten afdeling Bouw

Oskar, Frank en Jan Willem, onze gevelspecialisten, staan voor u klaar! Met een uitgebreide vakkennis zullen ze u zo goed mogelijk proberen te helpen met uw vragen over houten gevelbekleding.

Als u op zoek bent naar persoonlijk advies, op maat gemaakte oplossingen en hoogwaardige service voor uw gevelproject, dan kunt u bij ons een gesprek inplannen.

Inplannen gevelgesprek