Top-Up Amsterdam
Top-Up Amsterdam
Top-Up Amsterdam
Top-Up Amsterdam
Top-Up Amsterdam

Moderne architectuur aan het Johan van Hasseltkanaal

De Top-Up is bekleed met Siberisch Lariks dat behandeld is met SafeWood FRX en met een voorvergrijzer. De gevel loopt taps toe, losjes gemodelleerd naar de groeiwijze van bamboe, dit wordt heel fraai geaccentueerd door de gevelbekleding. Op de verdiepingen zijn balkons waar de kolommen achter de gevelbekleding schuil gaan. 

Specificaties gevel Verberg specificaties
  • Houtsoort: Siberisch Lariks Safewood FRX
  • Model: Geschaafd met ronde kanten
  • Afmeting: -
  • Oppervlakte afwerking: Zichtzijde fijnbezaagd
  • Kleur: Voorvergrijzer

Architect aan het woord

“Echt duurzame gebouwen kun je voor de komende eeuwen voor alle functies gebruiken. Als ontwikkelaar moet je zorgen dat het technisch gezien ook mogelijk is. Daarom hebben wij een helemaal leeg gebouw ontworpen, waarbij het mogelijk is dat er allerlei soorten indelingen ingebouwd worden, die ook in de levensduur van het gebouw continu veranderd en vernieuwd kunnen worden. Op deze manier kan het gebouw ook op een andere manier gebruikt worden, dan het oorspronkelijk is bedacht.”

- Architect Tom Frantzen over het ontwerp van Top-Up

SafeWood FRX

SafeWood FRX is brandvertragend door een innovatieve technologie. Door de hitte binden de brandvertragende stoffen de brandbare gassen die normaal gesproken vrijkomen bij onbehandeld hout. Deze worden omgezet in houtskool, en ontstaat er een isolerende houtskoollaag dat het ontbrandingsproces vertraagt.

SafeWood FRX - TopUp Amsterdam

Specificaties
Project:
Top-Up Amsterdam
Plaats:
Amsterdam
Jaar:
2020
Type object:
Appartementen
Toepassingen:
Gevel
Houtsoorten:
Siberisch lariks
Geveltypes:
Open gevel, Horizontale gevel, Verticale gevel
Gevelspecialisten afdeling Bouw

Oskar, Frank en Jan Willem, onze gevelspecialisten, staan voor u klaar! Met een uitgebreide vakkennis zullen ze u zo goed mogelijk proberen te helpen met uw vragen over houten gevelbekleding.

Als u op zoek bent naar persoonlijk advies, op maat gemaakte oplossingen en hoogwaardige service voor uw gevelproject, dan kunt u bij ons een gesprek inplannen.

Inplannen gevelgesprek