Bedrijfspand van Uitgekookt
Bedrijfspand van Uitgekookt
Bedrijfspand van Uitgekookt
Bedrijfspand van Uitgekookt
Bedrijfspand van Uitgekookt
Bedrijfspand van Uitgekookt
Bedrijfspand van Uitgekookt
Bedrijfspand van Uitgekookt
Bedrijfspand van Uitgekookt

Overeenstemming met impressies

Bij het ontwerpen van een nieuw gebouw zorgen sfeerbeelden van de architect voor een visualisatie van het project. Dan ligt bij ons de uitdaging om hier een passend houtproduct bij te vinden. Bij het nieuwe pand van Uitgekookt is dit zeer geslaagd! De gelijkenis tussen de impressies en het eindresultaat is sprekend.

Specificaties gevel Verberg specificaties
  • Houtsoort: Siberisch Lariks WaxedWood
  • Model: Geschaafd met ronde kanten
  • Afmeting: 18x145 mm
  • Oppervlakte afwerking: Fijnbezaagd
  • Kleur: DF2020-145

WaxedWood Siberisch lariks

Het gekozen product voor Uitgekookt is WaxedWood Siberisch lariks. Deze houtsoort uit hoger gelegen gebieden heeft een hoger soortelijk gewicht vanwege de lage groeisnelheid in het koude gebied. Na behandeling van het waterafstotende WaxedWood procedé biedt het een uiterst sterk, stabiel product met een lange levensduur en een hoogwaardige uitstraling.

Levendige kleurovergang

De warme kleur dankt het hout aan een semitransparante coating van een bruinoranje tint. Het oppervlak van het hout is fijn bezaagd om de natuurlijke uitstraling te versterken en voor een optimale hechting van de coating.  Dankzij de natuurlijk voorkomende kleurverschillen in de planken vormt de gevel een levendige overgang tussen het natuurlijke buitenmilieu en het strakke binnenmilieu.

Over Uitgekookt

Uitgekookt begon in 2006 met de bouw van een open keuken naast de fruit-en-groentespeciaalzaak die Johan van Marle van zijn ouders had overgenomen. De Van Marles zitten al sinds 1830 in het groente en fruit, maar het idee van Johan bleek een snelkookpan voor de groei van zijn bedrijf.

Ondanks de gegroeide omvang is het nog steeds een ambachtelijk bedrijf dat duurzaam en energiezuinig is ingericht. Zo is het pand bijvoorbeeld volledig gasloos. Uitgekookt werkt met verse ingrediënten en kookt met passie. Ze zijn van alle markten thuis. Grote of kleine evenementen, barbecues, bedrijfsfeesten of bruiloften.

Het nieuwe pand van Uitgekookt wordt gebruikt voor het bereiden, verpakken en het leveren van de bestelde maaltijden.

 

Deskundig advies

Foreco heeft Uitgekookt niet alleen begeleid in de keuze van de houtsoort maar ook in de afwerking en de wijze van montage. Specifiek de montage moet natuurlijk goed gebeuren om het gewenste resultaat te realiseren. Alleen op die manier kan ook een garantie van 25 jaar worden afgeven. Om het de bouwer zo makkelijk mogelijk te maken, heeft Foreco de planken kant-en-klaar, inclusief afgeschuinde kanten voor de afwatering, geleverd.

Specificaties
Project:
Bedrijfspand van Uitgekookt
Plaats:
IJsselmuiden
Jaar:
2019
Type object:
Bedrijfspand
Toepassingen:
Gevel
Houtsoorten:
Siberisch lariks
Geveltypes:
Verticale gevel, Dichte gevel
Gevelspecialisten afdeling Bouw

Oskar, Frank en Jan Willem, onze gevelspecialisten, staan voor u klaar! Met een uitgebreide vakkennis zullen ze u zo goed mogelijk proberen te helpen met uw vragen over houten gevelbekleding.

Als u op zoek bent naar persoonlijk advies, op maat gemaakte oplossingen en hoogwaardige service voor uw gevelproject, dan kunt u bij ons een gesprek inplannen.

Inplannen gevelgesprek

Bouwbedrijf van het project
Weever Bouw

Bouwbedrijf Weever bouwt, sloopt en ontwikkelt. Een sterke en bijzondere combinatie. Weever streeft naar het creëren van de toegevoegde waarde.

architectenbureau van het project
Bessels architekten & ingenieurs B.V.

Bessels architekten & ingenieurs zijn kennismanagers met ruim 30 jaar ervaring op het gebied van architectuur, engineering en bouwmanagement.
Ons fullservicebureau werkt aan nieuwbouw, herbestemming en restauratieprojecten. Het werkterrein omvat industriegebouwen, logistieke centra, kantoren, retail- en woonprojecten.
Als kennismanagers zorgen wij ervoor dat alle deelaspecten van het bouwproces vanaf dag één worden meegenomen.