Villa Driemond

Simpele vorm

Deze woning heeft een simpele vorm met houten gevel- en dakbekleding waar een "speciaal element" doorheen steekt. Dit element heeft een afwijkende vorm en kleur in vergelijking met de houten buitenkant die als het ware om het gebouw heen gevouwen is van noordgevel, door het dak, tot aan de zuidgevel. Het hout zit niet alleen aan de buitenzijde maar loopt ook door in het interieur zodat binnen en buiten één geheel zijn.

Specificaties gevel Verberg specificaties
  • Houtsoort: Siberisch Lariks WaxedWood    
  • Model: Geschaafd met ronde kanten en rhombus 15 graden
  • Afmeting: 18x95 mm
  • Oppervlakte afwerking: Zichtzijde fijnbezaagd
  • Kleur: Rhombus 15 graden DF2020-013, de planken onbehandeld

WaxedWood Siberisch lariks

Siberisch lariks is een harde en zware houtsoort met een hoge natuurlijke duurzaamheid. Traditioneel behandeld hout neemt vocht op en werkt, maar WaxedWood is hiertegen uitstekend gewapend. Het wordt onder vacuüm en druk geïmpregneerd tegen houtaantasting. Tegelijkertijd wordt in de houtporiën een wasemulsie aangebracht.

Specificaties
Project:
Villa Driemond
Plaats:
Amsterdam
Jaar:
2015
Type object:
Villa
Toepassingen:
Gevel
Houtsoorten:
Siberisch lariks
Gevelspecialisten afdeling Bouw

Oskar, Frank en Jan Willem, onze gevelspecialisten, staan voor u klaar! Met een uitgebreide vakkennis zullen ze u zo goed mogelijk proberen te helpen met uw vragen over houten gevelbekleding.

Architect van het project
Narrativa architecten

NarrativA ArchitecteN is een persoonlijk en creatief architectenbureau. In onze architectuur zit altijd het persoonlijke verhaal (narratief) van wensen en ideeën van onze opdrachtgevers.

Fotograaf van het project
Martijn Heil Fotografie

Fotograaf Martijn Heil werkt o.a. voor tijdschriften, communicatiebureaus en architectenbureaus.