Villa te Gorssel
Villa te Gorssel
Villa te Gorssel
Villa te Gorssel
Villa te Gorssel
Villa te Gorssel
Villa te Gorssel
Villa te Gorssel
Villa te Gorssel
Villa te Gorssel
Villa te Gorssel
Villa te Gorssel

Schijn bedriegt

In de bossen tussen Gorssel en Joppe is een nieuwbouw bungalow gebouwd die helemaal op gaat in het glooiende landschap. De houten gevel zal in de tijd de kleur van de omliggende bomen aannemen en het vele glas weerspiegeld de omliggende natuur.

Wanneer je de oprijlaan op komt rijden lijkt er een bescheiden gebouw te staan tussen al dat groen, maar schijn bedriegt. Het gebouw heeft een diepte van wel 26 meter en is 9.5 meter breed!

Specificaties gevel Verberg specificaties
  • Houtsoort: Siberisch Lariks WaxedWood
  • Model: Geschaafd met ronde kanten
  • Afmeting: 18x95 mm
  • Oppervlakte afwerking: Zichtzijde fijnbezaagd
  • Kleur: N.v.t. 

Architect aan het woord

Duurzaamheid en vergijzing staan bij dit ontwerp centraal. Daarom is aan de gevel gekozen voor Siberisch Lariks WaxedWood, een houtsoort die lang mee gaat en geleidelijk vergrijsd over verloop van jaren. De villa bestaat uit een bovengronds en een ondergronds gedeelte. In het ontwerp door Slot Architectuur komen de natuurlijke elementen naar voren, om zo de ontspanning en concentratie van de leerlingen te bevorderen.

- Architect Robert Slot over het ontwerp van Villa te Gorssel

WaxedWood Siberisch Lariks

De WaxedWood behandeling op de houtsoort Siberisch lariks heeft een prachtige kleurtransformatie door weersomstandigheden en UV stralen in de zon. Het hout begint met een groenbruine kleur waarna deze binnen een jaar geleidelijk verkleurt naar een warme bronze tint.

Specificaties
Project:
Villa te Gorssel
Plaats:
Gorssel
Jaar:
2019
Type object:
Villa
Toepassingen:
Gevel
Houtsoorten:
Siberisch lariks
Geveltypes:
Verticale gevel, Open gevel
Gevelspecialisten afdeling Bouw

Oskar, Frank en Jan Willem, onze gevelspecialisten, staan voor u klaar! Met een uitgebreide vakkennis zullen ze u zo goed mogelijk proberen te helpen met uw vragen over houten gevelbekleding.

Als u op zoek bent naar persoonlijk advies, op maat gemaakte oplossingen en hoogwaardige service voor uw gevelproject, dan kunt u bij ons een gesprek inplannen.

Inplannen gevelgesprek

Aannemer van het project
Bouwbedrijf Siemensma

Bouwbedrijf Siemensma is gespecialiseerd in duurzaam bouwen. Wij bouwen met natuurlijke materialen en damp-open. Op deze website vindt u onze projecten, informatie over passief bouwen en energieneutraal bouwen.