Wandelpad landgoed Tongeren
Wandelpad landgoed Tongeren
Wandelpad landgoed Tongeren
Wandelpad landgoed Tongeren

Wandelend door de natuur

Midden door het natuurterrein Wisselse Veen in Tongeren is een houten vlonder pad aangelegd van NobelWood. Het pad dat is aangelegd heeft een lengte van zo'n 250 meter. Door middel van het aanleggen van een houten vlonder pad wil de beheerder het gebied meer openstellen voor wandelaars uit de omgeving. De vlonderdelen zijn zo'n 50 centimeter boven het maaiveld geplaatst, zodat het water er gemakkelijk onderdoor kan blijven stromen.

NobelWood

Deze houtsoort is een alternatief voor tropisch hardhout gemaakt van snelgroeiend naaldhout. Door het hout te modificeren met biopolymeren die afkomstig zijn van de afvalbiomassa van rietsuikerstengels wordt de duurzaamheid verhoogd. In plaats van enkele jaren kan het hout nu zonder onderhoud tot wel 50 jaar mee. Het wandelpad had bij aanvang de warme bruine uitstraling van NobelWood, maar dit is binnen een jaar gaan vergrijzen naar een lichte zilvergrijze kleur. 

Specificaties
Project:
Wandelpad landgoed Tongeren
Plaats:
Epe
Type object:
Overig
Toepassingen:
Vlonder, Wandelpaden
Houtsoorten:
NobelWood
GWW specialisten

Onze GWW specialisten staan voor u klaar! Met hun uitgebreide kennis zullen ze u zo goed mogelijk proberen te helpen bij al uw vragen over de GWW. 

Uitvoerder van het project
Provincie Gelderland/Gemeente Epe

Het is de taak van de provincie om ervoor te zorgen dat alles zo goed mogelijke verloopt in de provincie Gelderland. Gelderland is rijk aan natuur. wij zorgen ervoor dat onze omgeving natuurrijk blijft en dat iedereen daarvan kan genieten 

Aannemer van het project
Aannemersbedrijf Netjes B.V.

Vanuit onze thuisbasis Kampen in de wijdste regio alweer 30 jaar uw betrouwbare, duidelijke en oerdegelijke partner bij groen-, grond- en waterwerken.