Woning Enschede
Woning Enschede
Woning Enschede
Woning Enschede
Woning Enschede

Kleuren combinatie

Het kleurgebruik van deze woning valt direct op. De houten gevelbekleding en de rode kleur van de boeien en kozijnen zijn een super combinatie. Een echte Eye catcher te midden van de Enschedese weilanden. De woning is bekleed met NobelWood en NobelWood FRX. Door ook de vlonder van NobelWood te maken zijn tuin en woning één geheel geworden.

Brandveilige oplossing

Één van de gevels grenst aan een ander gebouw. Hierdoor moet, volgens het bouwbesluit, de gevel van een brandvertragend materiaal gemaakt worden. Om toch een uniforme gevel te krijgen is NobelWood de beste oplossing. Door één gevelzijde NobelWood FRX te maken voldoet de woning aan de eisen en is er geen verschil in uitstraling.

NobelWood FRX is uniek in de wereld met een combinatie van een weerbestendige, onderhoudsvrije , brandvertragende houtsoort met een duurzaamheidsklasse I. De kleurloze FRX-behandeling zorgt voor het behoud van de natuurlijke uitstraling.

NobelWood

Deze houtsoort is een alternatief voor tropisch hardhout gemaakt van snelgroeiend naaldhout. Door het hout te modificeren met biopolymeren die afkomstig zijn van de afvalbiomassa van rietsuikerstengels wordt de duurzaamheid verhoogd. In plaats van enkele jaren kan het hout nu zonder onderhoud tot wel 50 jaar mee. Het wandelpad had bij aanvang de warme bruine uitstraling van NobelWood, maar dit is binnen een jaar gaan vergrijzen naar een lichte zilvergrijze kleur.

Specificaties
Project:
Woning Enschede
Plaats:
Enschede
Jaar:
2017
Type object:
Woning
Toepassingen:
Gevel, Vlonder
Houtsoorten:
NobelWood
Geveltypes:
Verticale gevel, Open gevel
Gevelspecialisten afdeling Bouw

Oskar, Frank en Jan Willem, onze gevelspecialisten, staan voor u klaar! Met een uitgebreide vakkennis zullen ze u zo goed mogelijk proberen te helpen met uw vragen over houten gevelbekleding.

Als u op zoek bent naar persoonlijk advies, op maat gemaakte oplossingen en hoogwaardige service voor uw gevelproject, dan kunt u bij ons een gesprek inplannen.

Inplannen gevelgesprek

Fotografie van het project
Snijders fotografen

Wij maken ons sterk voor originele, spanende en vernauwende fotografie. Met veel enthousiasme, passie, ervaring, juiste apparatuur en in een gemoedelijke sfeer voeren wij onze fotografie opdrachten uit.