Woning Epe

Het ontwerp

In het plan Klarenbeek in de gemeente Epe heeft M Blokker Architecten een vrijstaande woning ontworpen met Nobelwood delen van Foreco.
De zadelkap loopt in de nok naar buiten, waardoor de kap een stuk scherper wordt en de woning een bijzondere uitstraling geeft.
Er is nobelwood onder het overstek geplaatst, wat weer terug komt bij de deuren, ramen en dakkapellen.
Het staat op een mooie groene plek met uitzicht aan de voorkant op een park, waardoor de grote glas oppervlakken goed tot z’n recht komen.

NobelWood

Deze houtsoort is een alternatief voor tropisch hardhout gemaakt van snelgroeiend naaldhout. Door het hout te modificeren met biopolymeren die afkomstig zijn van de afvalbiomassa van rietsuikerstengels wordt de duurzaamheid verhoogd. In plaats van enkele jaren kan het hout nu zonder onderhoud tot wel 50 jaar mee. Het wandelpad had bij aanvang de warme bruine uitstraling van NobelWood, maar dit is binnen een jaar gaan vergrijzen naar een lichte zilvergrijze kleur.

Specificaties
Project:
Woning Epe
Plaats:
Epe
Type object:
Woning
Toepassingen:
Gevel
Publicaties
Architectenburea van het project
M Blokker Architecten

Het architectenbureau M Blokker Architecten, gevestigd in Bunschoten-Spakenburg, is in 2010 opgericht door architect Michiel Blokker. Wij kenmerken ons door persoonlijk contact, aandacht, beleving en ervaring door uiteenlopende projecten van woningbouw, utiliteitsbouw, interieur, tuinen en impressies en studies.

Gevelspecialisten afdeling Bouw

Oskar, Frank en Jan Willem, onze gevelspecialisten, staan voor u klaar! Met een uitgebreide vakkennis zullen ze u zo goed mogelijk proberen te helpen met uw vragen over houten gevelbekleding.