Woningen Loo Bathmen
Woningen Loo Bathmen
Woningen Loo Bathmen
Woningen Loo Bathmen
Woningen Loo Bathmen
Woningen Loo Bathmen

Gepast Advies

Deze woningen liggen in het Overijsselse dorp Loo Bathmen. De bewoners van deze woningen hebben de materialen zelf uitgekozen en zijn hiervoor bij ons in Dalfsen langs geweest. Bij Foreco hebben zij vervolgens gepast advies gekregen zodat zij de houtsoort konden kiezen die het beste bij het project past. De keuze is gevallen op het mooie WaxedWood Siberisch lariks. 

Specificaties gevel Verberg specificaties
  • Houtsoort: Siberisch Lariks WaxedWood  
  • Model: Channelsiding
  • Afmeting: 25x150 mm (werkend ca 18x128+2 mm)
  • Oppervlakte afwerking: Zichtzijde fijnbezaagd
  • Kleur: N.v.t.

WaxedWood Siberisch lariks

Siberisch lariks is een harde en zware houtsoort met een hoge natuurlijke duurzaamheid. Traditioneel behandeld hout neemt vocht op maar WaxedWood is hiertegen uitstekend gewapend. Het wordt onder vacuüm en druk geïmpregneerd tegen houtaantasting. Tegelijkertijd wordt in de houtporiën een wasemulsie aangebracht wat zorgt dat het hout minder water opneemt. 

Kleurtransformatie

De WaxedWood behandeling op de houtsoort Siberisch lariks heeft een prachtige kleurtransformatie door weersinvloeden en Uv-stralen. Het hout begint met een groenbruine kleur waarna deze binnen een jaar geleidelijk verkleurt naar een warme bronzen tint. Deze verschillende kleuren van het hout zorgen voor een unieke uitstraling en een karaktervolle vergrijzing. Op de foto’s is te zien dat, ruim een jaar na aanbrengen, het hout de warme bronzen tint heeft aangenomen.

Specificaties
Project:
Woningen Loo Bathmen
Plaats:
Loo Bathmen
Type object:
Woning
Toepassingen:
Gevel
Houtsoorten:
Siberisch lariks
Profielen:
Channelsiding
Geveltypes:
Verticale gevel
Aannemer van het project
Hardijkbouw Bathmen