Woonark Nooitgedacht
Woonark Nooitgedacht
Woonark Nooitgedacht
Woonark Nooitgedacht

Opgaan in de omgeving

Het uitgangspunt was dat het eenvoudige volume zich moest voegen in het landschap, onopvallend, stil en ingetogen. De geveldelen van wisselende breedtes zijn verticaal geplaatst, zoals alles wat groeit. Met de tijd vergrijst het hout evenwichtig en neemt het de kleur aan de van bast van de bomen. De detaillering is minimalistisch, geen felle kozijnkleuren, geen opvallende boeidelen of waterslagen wat mogelijke is omdat de kopse kanten van Nobelwood onbehandeld kunnen blijven. 

Nobelwood

Met behulp van UV-stralen vindt er een zeer fraaie egale zilverachtige vergrijzing plaats van de goudbruine kleur. Deze egale vergrijzing is een unieke eigenschap van NobelWood. Dit is te danken aan de selectie van noestvrij-hout en de gelijkmatige verdeling van het bio-hars.

Specificaties
Project:
Woonark Nooitgedacht
Plaats:
Leimuiden
Jaar:
2017
Type object:
Woning
Toepassingen:
Gevel
Houtsoorten:
NobelWood
Gevelspecialisten afdeling Bouw

Oskar, Frank en Gert, onze gevelspecialisten, staan voor u klaar! Met een uitgebreide vakkennis zullen ze u zo goed mogelijk proberen te helpen met uw vragen over houten gevelbekleding.