Woonboot Schoonschip in Amsterdam
Woonboot Schoonschip in Amsterdam
Woonboot Schoonschip in Amsterdam
Woonboot Schoonschip in Amsterdam
Woonboot Schoonschip in Amsterdam
Woonboot Schoonschip in Amsterdam

Moderne woning op het water

Deze moderne woonboot heeft een gevel van Safewood Color. Het Schoonschip heeft ongelijke breedtes op de gevel. De planken zijn 4-zijdig geschaafd met ronde hoeken en zijn aan de zichtzijde fijnbezaagd. Het SafeWood is behandeld met Firestain zwart. Dit geeft het hout een matte zwarte kleur.

Specificaties gevel Verberg specificaties
  • Houtsoort: Vuren Safewood Color
  • Model: 4-zijdig geschaafd met ronde hoek
  • Afmetingen: 18 x 68 - 95 - 120 - 145 mm
  • Oppervlakte afwerking: Zichtzijde fijnbezaagd
  • Kleur: Firestain Zwart

Architect aan het woord

“De bewoners hebben ons benaderd voor een drijvend droomhuis. Daarbij hebben we zowel de architectuur als het interieurontwerp gedaan. De gelijktijdige combinatie van deze disciplines blijkt erg goed te werken. Ik heb al vaker met Foreco samengewerkt, zo heb ik al eens met WaxedWood gewerkt, dit gebruik ik nu heel veel in mijn werk. We hadden hiervoor nooit eerder een drijvende woning ontworpen. Nu kregen wij een aanvraag voor twee projecten op deze locatie. Een hiervan bestaat uit appartementen en de andere is de eengezinswoning, Schoonschip. ”

- Architect Chris Collaris over het ontwerp van 'Schoonschip'

SafeWood Color

SafeWood is speciaal ontwikkeld voor gebouwen waar rekening gehouden moet worden met de brandveiligheid. SafeWood heeft een brandvertragende werking en is binnen en buiten toepasbaar.  De ontwikkeling van de brandvertragende technologie maakt het mogelijk om het geïmpregneerde hout toe te passen als wand- of gevelmateriaal met Euroklasse B. Wanneer SafeWood buiten gebruikt wordt moet het product afgewerkt worden met een firestain, bijvoorbeeld de firestain zwart op het schoonschip. 

Specificaties
Project:
Woonboot Schoonschip in Amsterdam
Plaats:
Amsterdam
Jaar:
2021
Type object:
Woning, Woongebouw
Toepassingen:
Gevel
Houtsoorten:
Vuren
Geveltypes:
Verticale gevel
Gevelspecialisten afdeling Bouw

Oskar, Frank en Jan Willem, onze gevelspecialisten, staan voor u klaar! Met een uitgebreide vakkennis zullen ze u zo goed mogelijk proberen te helpen met uw vragen over houten gevelbekleding.

Als u op zoek bent naar persoonlijk advies, op maat gemaakte oplossingen en hoogwaardige service voor uw gevelproject, dan kunt u bij ons een gesprek inplannen.

Inplannen gevelgesprek