We zeggen bij Foreco vaak dat we het belangrijk vinden om u goed te helpen, maar onze klanten kunnen u dat beter vertellen. Hieronder leest u niet alleen van enkele klanten hoe zij de samenwerking met Foreco hebben ervaren, maar ook waarom ze een specifiek product hebben gekozen.
De gevel is uiteindelijk bekleed met Siberisch Lariks, dit hout heeft een WaxedWood behandeling gehad. Jouk Boer wilde hierbij de binnenkant van het pand laten aansluiten bij de gevel: “Vroeger vielen mensen in verbazing als ze bij ons binnen kwamen lopen, omdat ze dit niet van de buitenkant verwachtten. Nu hebben we die verwachting rechtgetrokken door ook de buitenkant mooi aan te pakken. Maar, we blijven van mening dat de verrassing wel aan de binnenkant moet blijven. Het hoefde dus niet over de top te zijn, als de klant binnenkomt moet hij nog steeds het ‘wauw-gevoel’ hebben.”
- Eigenaren Jouk Boer en Klaas Boldewijn over de nieuwe gevel van Boer Staphorst
"NobelWood draagt bij aan de natuurlijke uitstraling van het gebouw vanwege de warme uitstraling van het hout. Het is een wat donkerder materiaal, door de behandeling ervan. Die warme uitstraling in contrast met het lichtere hout dat we hebben toegepast, creëert mooie accenten. De gevel an sich, het grote vlak, hebben we rustig weten te houden met NobelWood en weten te accentueren met een lichtere houtsoort. Doordat NobelWood vrij van noesten is ontstaat er een nette, cleane en mooie uitstraling.”
- Architect Guus Degen over het ontwerp van eco-school De Verwondering
“Wij zijn tot de keuze voor WaxedWood gekomen door een combinatie van de opdrachtgever en mij, de architect, omdat wij een houten blok, dat midden in de natuur ligt, opgetild vanuit het maaiveld wilden creëren. Daarnaast was het idee om de gevel te laten vergrijzen, dat is ook typisch voor deze houtsoort. De houtsoort heeft een bepaalde kleur, maar ook een grijstint! Dit geeft een mooie combinatie met de bomen die om het gebouw heen staan. Het gebouw is onderdeel geworden van de natuur."
- Architect Robert Slot over het ontwerp van Villa te Gorssel
“De regels van de gemeente Amsterdam waren erg streng. De gemeente gaf aan dat wij een gevel moesten maken met Euroklasse B. Hier hebben wij best veel voor moeten doen, zo hebben we bijvoorbeeld vanuit Engeland patenten moeten opvragen. Hierbij is gekeken hoe lang de Firestain zijn werking houdt en wanneer het weer moet worden bijgehouden. Doordat deze houtsoort aan de voorwaarden voldeed hebben wij voor dit product gekozen. Daarnaast hadden wij de wens om het zwart toe te passen."
- Architect Chris Collaris over het ontwerp van Drijvende woning Schoonship
“We hebben de schuur als referentie gebruikt bij dit project. De opdrachtgever wilde de oude schuur die hiervoor op deze plaats stond terug laten komen in het ontwerp. Een van de wensen was dat het gebouw een beetje groen werd door de algen. Wij vonden het mooi, wat veel mensen juist niet willen, dat het hout verweerd en groen wordt. Dat is voor ons het voordeel van onbewerkt hout. Daarnaast blijft het door de modificatie gewoon een langere tijd goed, zonder dat je daar iets aan hoeft te doen. Het feit dat het onderhoudsvrij is, heeft daarom ook een rol gespeeld bij onze keuze.”
- Architect Julius Taminiau over het ontwerp van de Shady Shed
“Echt duurzame gebouwen kun je voor de komende eeuwen voor alle functies gebruiken. Als ontwikkelaar moet je zorgen dat het technisch gezien ook mogelijk is. Daarom hebben wij een helemaal leeg gebouw ontworpen, waarbij het mogelijk is dat er allerlei soorten indelingen ingebouwd worden, die ook in de levensduur van het gebouw continu veranderd en vernieuwd kunnen worden. Op deze manier kan het gebouw ook op een andere manier gebruikt worden, dan het oorspronkelijk is bedacht.”
- Architect Tom Frantzen over project Top-Up
'We wilden iets met de gevel gaan doen en ik wilde, samen met mijn man, dat alle ruimtes die wij hebben iets uitstralen van wat wij doen. We kregen akkoord om te bouwen en daarom ging ik kijken wat ik mooi vond, toen zag ik verschillende panden die houten balken aan de gevel hebben. Ik heb dat altijd heel mooi gevonden. Uiteindelijk zei mijn man: “Dan wil ik gewoon de palen zoals ze zijn, geschild, daarna geïmpregneerd en meer niet. Waar ik van houd is de eenvoud wat in de gevel zit. Wij wilden bij onszelf blijven, namelijk het product dat wij vervoeren. Wij vervoeren alleen palen en boomstammen en dergelijk materiaal, dus ik vond het leuk om dit terug te laten komen op de gevel.”
- Eigenaresse Titie de Vries over de gevel van S-Trans
Met de onderstaande projecten willen wij u inspireren om de mogelijkheden van hout te laten zien. In deze projecten laten wij u graag kennismaken met onze producten die op vele manieren kunnen worden toegepast.