Foreco Houtproducten

Lemniskade

In 2020 heeft Foreco meegewerkt aan dit prachtige gebouw. Het gebouw is bekleed met Siberisch Lariks wat is behandeld met SafeWood FRX. Het gebouw is dus een stuk brandveiliger gemaakt. Het gebouw is ontworpen door architect Tom Frantzen. 

Tom Frantzen over Top Up:

Wat is er zo bijzonder aan het ontwerp van appartementencomplex Top Up?

“Echt duurzame gebouwen kun je voor de komende eeuwen voor alle functies gebruiken. Als ontwikkelaar moet je zorgen dat het technisch gezien ook mogelijk is. Daarom hebben wij een helemaal leeg gebouw ontworpen, waarbij het mogelijk is dat er allerlei soorten indelingen ingebouwd worden, die ook in de levensduur van het gebouw continu veranderd en vernieuwd kunnen worden. Op deze manier kan het gebouw ook op een andere manier gebruikt worden, dan het oorspronkelijk is bedacht.”

Hoe zijn jullie tot een keuze gekomen voor een houten gevel, bekleed met Siberisch Lariks, bij project Top Up?

 "Wij hebben ook ons vorige gebouw gemaakt met een houten gevelbekleding en de keuze voor de houtsoort hebben wij in overleg met Foreco gemaakt. Wij als ontwikkelaar bouwen hoofdzakelijk met hout, dus proberen we ook houten gevelbekleding toe te passen."

Waarom hebben jullie gekozen voor Siberisch Lariks op de gevel? 

“De voornaamste reden dat wij voor voorvergrijsd Siberisch Lariks hebben gekozen, is dat het weinig onderhoud vergt en goed aansluit bij onze esthetische wensen. Hierdoor blijft de gevel op de lange termijn een mooie uitstraling behouden. Dit was vanaf het begin bij dit project al een wens. Daarnaast is het Siberisch Lariks geïmpregneerd met SafeWood FRX, zodat het brandvertragend is.”

Hoe zijn jullie met Foreco in contact gekomen en hoe verliep de aanvraag van dit project?

“Wij hadden nog nooit met Foreco samengewerkt, maar het bedrijf was een relatie van onze onderaannemer. Wij hebben onze wensen al geformuleerd voordat de onderaannemer geselecteerd werd en op basis van onze eisen is gezocht naar de onderaannemer en een leverancier voor de producten.”