S-Trans BV

Eigenaresse Titie de Vies over S-Trans:

Titie is de eigenaresse van S-Trans BV in Drachten. Het transportbedrijf vervoert al jaren het rondhout van Foreco. Als blijk van een mooie samenwerking mocht Foreco het bedrijfspand voorzien van een houten gevel. Helemaal in het thema van de activiteiten waar S-Trans zich mee bezighoudt; palen en boomstammen transporteren.

Titie is samen met haar man tot het ontwerp van het pand gekomen. Omdat S-Trans al jaren rondhout voor ons transporteert, wilde het bedrijf dit graag in de gevel verwerken. Dat hebben we gedaan. Voor deze gevel zijn Douglas palen gebruikt. Ze zijn geschild en daarna geïmpregneerd voor een extra lange levensduur. Deze combinatie geeft een gave, natuurlijke uitstraling. 

Klik hier om dit project te bekijken

 

Waarom hebben jullie voor palen op de gevel gekozen?

"We wilden iets met de gevel gaan doen en ik wilde, samen met mijn man, dat alle ruimtes die wij hebben iets uitstralen van wat wij doen. We kregen akkoord om te bouwen en daarom ging ik kijken wat ik mooi vond, toen zag ik verschillende panden die houten balken aan de gevel hebben. Ik heb dat altijd heel mooi gevonden."

Uiteindelijk zei mijn man: “Dan wil ik gewoon de palen zoals ze zijn, geschild, daarna geïmpregneerd en meer niet. Waar ik van houd is de eenvoud wat in de gevel zit. Wij wilden bij onszelf blijven, namelijk het product dat wij vervoeren. Wij vervoeren alleen palen en boomstammen en dergelijk materiaal, dus ik vond het leuk om dit terug te laten komen op de gevel.”

Hoe bevalt de gevel met Douglas palen nu?

"Wanneer je dit soort materialen verwerkt, doet het iets met je wanneer je de gevel ziet. Of het nou een monteur van de garage, een verkoper van werkplaatsspullen of een van de chauffeurs is die langskomt, ze zeggen het allemaal: dit is gewoon heel mooi. Als je in deze branche zit, doet het echt iets met je."

Waarom laten jullie de Douglaspalen vergrijzen?

"Wij gaan aan de Douglas palen niets meer doen na de impregnatie en laten deze juist vergrijzen, anders wordt het te gemaakt. We laten het product zich ontwikkelen zoals het door de jaren heen gebeurt."

Hoe verliep het plaatsen van de palen?

"Foreco is hier op locatie geweest en heeft ons geadviseerd over welke palen en impregnatie bij deze Douglas palen nodig was. Wij hebben zelf de palen geregeld en mijn man heeft de palen ook opgehaald. Wij hebben ze uit het bos achter de vrachtwagen naar de opslag gereden en vanuit de opslag weer naar Foreco en vanuit daar zijn ze ook weer opgehaald."

"Omdat het zo’n mooi en leuk project was, heeft de bouwer niet geklaagd tijdens het plaatsen van de palen. Het was namelijk nog best een dingetje om de palen op zijn plek te krijgen. In het dak en aan de grond zit een stalen strip, welke is verbonden aan de inkeping van de paal. Er zijn wel twee timmermannen een paar dagen mee bezig geweest. Daarnaast zijn de palen niet recht, maar de bouwer, die ook uit Drachten komt, vond het zo’n mooi idee, dat het geen probleem was."