Administratief medewerkster Anique

Zonder financiële afhandeling geen materialen. En zonder materialen geen projecten. Precies daar speelt Anique een hele grote rol in; maak kennis met een van onze drijvende krachten op de administratieve afdeling.

Van verpleging tot houtbouw

Anique: "Van origine ben ik verpleegster. Na de MDGO Verpleging behaalde ik ook mijn HBO-diploma SPH, maar ik merkte al gauw dat dit niet mijn ding was. Dit was in de tijd dat je je gemakkelijk kon laten omscholen. En zo geschiedde. Ik heb toen bij Origin en Ziggo gewerkt en heb half Nederland aangesloten op Kennisnet voor scholen. Daarna had ik - samen met mijn man - een eigen online uitgeverij. Na de verkoop hiervan besloot ik in een hele andere branche te werken, namelijk die van de tandtechniek. Na een overname werd dit bedrijf te groot en was ik toe aan een andere uitdaging. Via via ben ik toen bij de vacature voor Administratief Medewerker bij Foreco terechtgekomen. Ik kende Foreco nog niet.”

Op een baan bij Foreco kun je rekenen

"Ik herinner me nog goed hoe snel ik na mijn sollicitatiegesprek gebeld werd en te horen kreeg dat er geen tweede gesprek nodig was," vertelt Anique enthousiast. “Dus ik kon al snel van start. De inwerkperiode was heel fijn en ik voelde me enorm welkom."

Mijn hoofdzakelijke werkzaamheden zijn voor Foreco Houtconstructies. Ik registreer bijvoorbeeld de inkoopfacturen; alles wat ingekocht wordt, gaat via mij. Daarnaast beantwoord ik de mail, neem ik telefoon aan en ontvang het bezoek. Daar komen ook best wat ad hoc werkzaamheden bij kijken. Samen met mijn collega’s Agnes, Gabriëlle, Ivon en Erik zit ik op de (financiële) afdeling.”

Als vrouw in de bouw

“Daar heb ik totaal geen moeite mee. Het is hartstikke gezellig! Ze kunnen hier niet zonder de dames ;-). Onlangs zijn we met zeventien collega's op studiereis naar de zagerij van een leverancier in Hosenfeld geweest. Het was heel mooi om te zien dat wat bij Foreco terechtkomt daar gezaagd wordt. Verder hebben we lekker gegeten, lekker gedronken, leuke activiteiten gedaan en verschillende steden in Duitsland bezocht. We begonnen in Fulda, reden door naar Koblenz en eindigden in Cochem. We hebben zo gelachen! Je leert elkaar op een hele andere manier kennen.”

Op zoek naar een werkgever waar je op kunt rekenen? ;-) Kijk eens tussen onze vacatures.