Heftruck Harry

Al het hout dat binnenkomt, ontvangt hij, controleert hij en plaatst hij met barcodes en al op de juiste locatie op het terrein. Harry heeft als Orderpicker een enorm belangrijke rol bij Foreco. Zijn rode Linde e80 kan hij inmiddels dan ook blind besturen. Bij wijze van hè.  In dit artikel lees je meer over zijn werkzaamheden en ervaring.

Harry: “Zodra het hout bij ons binnenkomt, controleer ik het op aantallen, kwaliteit en schades. Dat laatste is belangrijk, want het hout legt een hele reis af voordat het bij ons op het terrein gelost wordt. Die controles doe ik al jaren en vind ik ook gewoon mooi om te doen. Nadat we alles goedgekeurd hebben, breng ik het hout naar de juiste plek voor opslag. Eigenlijk moet je het zien als een soort Ikea. Het terrein heeft een plattegrond met nummers waar de verschillende soorten hout een plekje hebben. Die plekken ken ik inmiddels wel uit mijn hoofd.” 

Een échte houtworm 

Aldus Harry. “In augustus werk ik hier alweer drie jaar. Heel eerlijk; ik had dit veel eerder moeten doen. Ik voel me als een vis in het water, ben heel vrij. Niemand hoeft je bij de hand te pakken, maar iedereen staat daar wel voor open. Heb er echt plezier in. Het voelt daarnaast niet alsof ik één werkplek heb, want ik rijd het hele terrein over. Ik heb de hele dag door veel contacten met mensen, van chauffeurs tot collega’s. Iedere dag begin ik om 06:30 uur om bij het lossen aanwezig te zijn. Om 15:30 uur ben ik dan ook weer klaar, dus ik kan lekker op tijd naar huis. 

In het verleden deed ik altijd al vakantiewerk in hout. Toen liep ik mee met het samenstellen van orders. Zodoende ben ik in de wereld van hout gerold. Voor Foreco heb ik ook nog bij een andere houthandel gewerkt.”

Hout = goud 

“Dit jaar ging ik mee op studiereis naar Zweden. Daardoor heb ik een goed beeld bij de bundels die ik hier los en hoe het daar in de fabriek gaat. Ook zie ik projecten terug en denk ik ‘Het zou zomaar eens kunnen zijn dat daar hout is gebruikt wat bij mij binnen is gekomen.’ Het eindresultaat van hout is gewoon altijd mooi.”

Klinkt hout + heftruck + met je handen werken als een gouden combinatie? Houd dan onze vacatures in Dalfsen in de gaten.