Harry de productieplanner

Zonder planning, geen werk. En laat dát nu precies het werk van Harry zijn. Sinds twee jaar versterkt hij ons team bij Foreco als productieplanner. Dankzij hem weten collega’s week in, week uit wat ze te wachten staat.

Harry: “We hebben met een bepaalde doorloop- en levertijd te maken, dus ik moet goed kijken wanneer iets moet gebeuren om die tijden ook daadwerkelijk te halen. Dit doe ik overigens alleen voor het gezaagde hout, samen met Marcel. Hij plant ook onze collega’s en de machines in. De planning van rondhout en IJreka Speeltoestellen ligt bij andere collega’s.”

Automatisering

“We komen hier vanaf papier, maar werken nu steeds meer geautomatiseerd. Niet alleen in planning, maar ook in de uitvoering. Zo scannen we bijvoorbeeld het verbruik van hout en werken we met veel machines, dus nog weinig echt met de hand.”

Jong geleerd …

Harry: “Na mijn studie ben ik een jaar in dienst gegaan en daarna ging ik terug naar het bedrijf waar ik stage had gelopen. Vervolgens kwam er een functie vrij bij een houtbedrijf, waar ik 25 jaar gewerkt heb. Toen werd de afstand me iets te veel en was ik toe aan iets anders. Nu ga ik, vijf dagen per week, op de fiets naar Foreco.

Ik ben 25 jaar geleden heel toevallig tussen het hout beland. Ik kon kiezen tussen werken bij een bank of houtbedrijf. Dat laatste leek mij persoonlijk een stuk dynamischer. En ik ben tot de dag van vandaag blij met deze keuze. ”


Lijkt het jou ook leuk om in de dynamische wereld van hout te werken? Bekijk dan eens onze vacatures, of doe een open sollicitatie. Wie weet tot snel!