Stagiair Logistiek Jesse

Sinds vorige maand is Jesse met zijn stage bij Foreco begonnen, waar hij vanuit zijn opleiding Logistics Management op Windesheim het transportsysteem onder de loep neemt. Jesse: “Het mooie van deze stage is dat ik echt alle ruimte krijg om deze stage vorm te geven.”

Hoe is je eerste indruk?

“Wat me vanaf het begin opviel, was de informele sfeer binnen het bedrijf. De lijntjes zijn kort. Voor vragen loop je gemakkelijk bij elkaar naar binnen. Dit maakt het voor mij als stagiair erg prettig werken, daardoor voelde ik me al snel onderdeel van het team.”

Wat houdt je opdracht in?

“Ik volg de opleiding Logistics Management op Windesheim. Logisch dus dat mijn opdracht alles met logistiek te maken heeft. Bij Foreco ga ik mij richten op het aanpakken van het huidige plan-/transportsysteem. Samen met mijn begeleider Bas onderzoek ik hoe we dit in één overzichtelijk systeem kunnen integreren. Dit betekent veel interviews doen met gebruikers en direct samenwerken met het logistieke team. Als ik een keer mee wil met het transport om mee te maken hoe dat gaat, is dat mogelijk."

Zo snel kan het gaan

“De keuze voor mijn stage bij Foreco was vrij snel gemaakt. Ik kende het bedrijf al uit de buurt en via een jongen uit Heino die dezelfde opleiding volgt en hier eerder stage had gelopen. Na met hem gesproken te hebben, nam ik contact op met Bas en was mijn stage voor november al geregeld.”

Procesverbeteraar

"Ik word opgeleid tot procesverbeteraar, wat betekent dat mijn stage vooral gericht is op onderzoek. Toch biedt deze stage mij voldoende mogelijkheden om mee te werken en direct bij te dragen aan het verbeteren van de logistieke processen hier. Ik heb nog een paar maanden te gaan, dus ik ben benieuwd wat ik nog meer ga leren."

Ook stage lopen bij Foreco? Neem dan contact met ons op.