Kevin in de Woodshop

 

In zijn vrije tijd is Kevin aan het sleutelen en doet ‘ie mee aan motorcrosswedstrijden, maar doordeweeks vind je hem in de Woodshop bij Foreco. Waar hij (nu nog) stage loopt, maar daarna blijft werken. Van verkoop tot advies en het opmaken van orders en offertes. In dit artikel lees je meer over Kevin en zijn werkzaamheden bij de Woodshop. 

Wat is je functie precies?

“Naast mijn opleiding Junior Account Manager (niveau 4) werk ik dus bij de Woodshop. Waar ik voornamelijk klanten help, zowel fysiek in de winkel als telefonisch en via de mail. Daarnaast doe ik allerlei promotieactiviteiten, zorg ik dat de winkel netjes is en blijft en de voorraden kloppen. Ook geef ik klanten advies bij het kopen van hout, bewaak ik de verkooptrajecten en maak ik offertes en orders op voor particulieren en klein zakelijk. Samen met mijn twee collega’s runnen we de Woodshop.” 

Hoe ben je tot deze opleiding en Foreco gekomen?

“Ik ben technisch ingesteld en heb hiervoor de opleiding Motorfiets Technicus afgerond. Het is een hobby van me om te sleutelen, maar ik wilde er niet mijn werk van maken. Ik wist ook nog niet zo goed wat ik toen wilde, maar wel dat iets in de sales mij leuk leek. Na het afronden van mijn eerste opleiding ben ik gestart met de opleiding Commercieel Technicus Engineer. Helaas viel deze opleiding mij tegen en ben ik overgestapt naar de opleiding Junior Account Manager. Mijn zwager Niek werkte al bij Foreco en tipte mij om hier mijn stage te lopen. Van het een kwam het ander. Ik had toen niet per se affiniteit met hout, maar dat is nu wel anders.” 

Ben je terecht getipt door je zwager? ;-)

“Ja, zeker. Ik vind Foreco een hartstikke leuk bedrijf met goede arbeidsomstandigheden, uitjes, veel jonge mensen en een leuke samenwerking onderling. De collega’s hier proberen echt iedereen erbij te betrekken. We blijven op vrijdagmiddag hangen voor een borrel en zijn onlangs nog wezen karten. Ook krijg ik de kans om op verschillende afdelingen mee te lopen en natuurlijk om hier te blijven werken.” 

Hoe zie je de toekomst?

“Voor nu heb ik het hier goed naar mijn zin en blijf ik na het afronden van mijn studie hier werken. Maar uiteindelijk zou ik graag nog door willen gaan richting defensie. Iets heel anders.” 

Klinkt dit interessant? Dat komt goed uit! We hebben een vacature voor Verkoopmedewerker Woodshop openstaan. Bekijk hier de vacature. Wie weet zien we jou snel!