Verkoper Leon

De ene dag op kantoor bezig met strategie, planning, telefoons en mails beantwoorden. De andere op bezoek bij klanten, zoals campings, gemeentes, zorginstellingen, scholen en hoveniers. Door het hele land vind je speeltoestellen van IJreka terug. En zelfs daarbuiten, zoals Singapore en Hongkong. Samen met Richard is Leon verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van IJreka Speeltoestellen. En daar is verkoop een groot onderdeel van. 

Leon begon aan zijn baan bij Foreco na zijn studie Commerciële Economie. Leuk feitje: deze baan heeft ‘ie via een kroeg in Dalfsen. Waar hij destijds een collega tegen het lijf liep. Hij gaf aan dat er een baan vrijkwam. Van het een kwam het ander. Eerst één jaar marketing bij Foreco zelf, maar daarna maakte Leon de switch naar dochteronderneming IJreka. Leon: “Ik vond marketing wel leuk, maar miste het contact met klanten. Nu ben ik sinds vier jaar ook echt verantwoordelijk voor de verkoop richting klanten.” 

Op werkbezoek  

“We hebben dus heel veel verschillende klanten; eigenlijk overal in de openbare ruimte waar speeltoestellen zijn. Of waar deze nog geplaatst moeten worden ;-). Maar niet in de achtertuin, want daar geldt een andere regelgeving. We hebben dus speeltoestellen door het hele land. Ik probeer vaak - als ik onderweg ben voor werk - langs de plekken te gaan die gerealiseerd zijn door IJreka. Ook probeer ik regelmatig even langs de productie bij ons op het terrein te lopen om te kijken wat er speelt en hoe het gaat.” 

Als een kind zo blij

“We maken kinderen zo enthousiast met dit werk. Wanneer ik bijvoorbeeld langs een projectlocatie ga om in te meten, helpen ze mij daarbij en stellen ze veel vragen. Ze kunnen echt niét wachten totdat ze op de speeltoestellen mogen. Ik vind het daarnaast mooi om de realisatie van begin tot eind te zien. De mannen in de hal maken het en ons plaatsingsteam plaatst het. Daar ben ik trots op.”

Niet zonder slag of stoot

“Er komen best wat uitdagingen kijken bij de verkoop. Zo weten klanten vaak niet zoveel van veiligheid, moeten we ze goed meenemen in de kosten die erbij komen kijken, en is ook lang niet alles mogelijk wat zij voor ogen hebben. Wel veel hoor ;-). Wat je dan vroeger hebt geleerd aan verkoopskills gebruik je dan misschien wel onbewust. We moeten klanten geruststellen, of juist meer een bepaalde kant op sturen. Maar ik vind het leuk hoor, een beetje uitdaging.”  

Een houtworm geworden

“Voor mijn baan bij Foreco had ik niet eens veel affiniteit met hout, maar dat is gegroeid. M’n vrienden worden weleens gek van me, omdat ik onbewust overal zeg ‘Dat is van Foreco, die is van Foreco’.

Lijkt het jou ook leuk om speeltuinen en speeltoestellen te verkopen? Kijk dan eens naar onze stage vacature Verkoop Speeltoestellen in Dalfsen.