Binnendienst Verkoper Niek

 Verkoper Binnendienst Niek

Maak kennis met Niek, Verkoper Binnendienst. Hij begon als gymdocent, tapte negen weken bier aan de Costa Brava en adviseerde klanten over schoenen in een sportzaak. Toen kwam Foreco voorbij en was hij direct … verkocht. ;-) Nu versterkt Niek Foreco sinds twee jaar. 

“Ik heb Sport & Bewegen gedaan op het mbo. Maar dat was het niet voor mij. Die kinderen vreten energie ;-),” zegt Niek lachend. “Daarna ben ik voor negen weken naar Spanje gegaan. Eenmaal terug in Nederland ging ik aan de slag als bezorger van automaterialen. Maar ik wist niet zo goed wat ik écht wilde, en dus schakelde ik een loopbaancoach in. Verkoop kwam heel sterk naar voren. Toen solliciteerde ik als Verkoper bij een sportzaak in de buurt. Dat was leuk, maar via via kon ik aan de slag bij Foreco. Dat was en is groter en uitdagender voor mij.” 

(Grond, Weg en Water)bouwen aan projecten 

“Ik houd mij bezig met projecten in de Grond, Weg en Waterbouw (GWW). Dat zijn bijvoorbeeld afrasteringen langs wegen, omheiningen, damwanden, paal- en schotbeschoeiingen en vlonders. Ook help ik bij het uitwerken van bestekken. Dus we hebben het over grote projecten, contracten voor langere tijd. Inmiddels is mijn affiniteit voor hout zeker gegroeid. Zo moet ik het altijd wel even benoemen als ik iets geleverd heb en het voorbij zie komen onderweg ;-). ” 

Alles is mogelijk

“Ik heb rechtstreeks contact met aannemers. Ik merk dat handelaren en opdrachtgevers het fijn vinden om een vast persoon aan te kunnen spreken. En juist dat actieve klantcontact vind ik leuk. Ik zit vaak op kantoor, maar ga af en toe met de buitendienst mee. Er zijn veel mogelijkheden in werkzaamheden, maar ook in doorgroeimogelijkheden. Ondertussen studeer ik Hbo Bedrijfskunde in Groningen. Tijdens mijn sollicitatie hebben we al besproken dat ik nog graag wilde studeren. Zowel Foreco als ik was het er dan ook over eens dat ik na een half jaar zou beginnen met deze opleiding. Ik werk vier dagen en ga een dag per week naar school. Ook dat is dus mogelijk.” 

Zo plat als een dubbeltje  

“Qua sfeer en cultuur is het hier top. Voor mijn gevoel is het een platte organisatie. Er zijn geen vaste kaders, maar je hebt wel je eigen verantwoordelijkheid. Maar het is ook zeker niet alleen maar keihard werken. We doen gezellige dingen met elkaar en dat doet de directie hartstikke goed. Dat is heel tekenend voor Foreco.”

Verkocht door het verhaal van Niek? Bekijk dan onze vacatures in Dalfsen.