Stagiair Ontwerper Niels

Niels versterkt IJreka sinds vorige maand als stagiair vanuit zijn opleiding Industrieel Product Ontwerper. Hij krijgt niet alleen de kans om speelplaatsen te ontwerpen, ook zijn stage kan hij vormgeven.

Niels: "Het is vet dat je zo snel terugziet wat je ontwerpt, want de werkplaats zit hier naast de deur. Zo kun je elkaar direct van feedback voorzien, wat in veel stageplekken ontbreekt.”

Hoe ziet je meewerkstage eruit?

“Mijn werkzaamheden hier zijn vooral gericht op het uittekenen van producten in AutoCad, het maken van presentaties en het creëren van renders. Zo heb ik onlangs een schoolplein ontworpen en daar speeltoestellen in geplaatst om een levendig beeld te schetsen. Op school kreeg ik echt de basics van AutoCad, maar ik merk nu pas hoeveel meer er mogelijk is. Al op dag twee.

Ik vogel graag zelf dingen uit; zo blijft alles beter hangen. Gelukkig is daar binnen deze stage volop ruimte voor. De begeleiding is perfect en biedt me de ruimte veel te leren door gewoon te doen.”

Hoe is de overgang van school naar het werkende leven?

“Ik keek eigenlijk al heel lang uit naar vijf dagen per week werken. De werkdagen zijn lang, maar de sfeer is heel relaxed, waardoor de tijd voorbij vliegt. Naast mijn stage en studie werk ik ook nog bij de Gamma.”

Ontwerp tot realisatie op één plek

Doordat alles hier op dezelfde plek bevindt, van ontwerp tot realisatie, krijg ik inzicht in het gehele proces. Dit zorgt voor snelle feedback en aanpassingen. En heel leuk dat je je werk dan ook zo terugziet. Én ik kan mijn passie voor ontwerpen combineren met mijn liefde voor hout.”

Ook stage lopen bij IJreka? Neem dan eens contact met ons op.