E-Commerce Medewerker Thijmen


Thijmens stage bij Foreco zat erop, maar dat betekende - gelukkig - niet het einde van zijn tijd bij ons. We wilden graag dat hij onderdeel bleef van het nieuwe marketingteam. Thijmens rol? Een combinatie van e-commerce en marketing, waarbij hij medeverantwoordelijk is voor alles wat met de websites en vooral webshops te maken heeft. Van het plaatsen van interviews, het creëren van landingspagina's tot het beheren van de webshop; Thijmen is je man.

Kun je vertellen over je functie?

“Als E-commerce medewerker zorg ik ervoor dat onze websites up-to-date zijn. Ook plaats ik artikelen in de webshop en creëer ik landingspagina's met informatie over onze producten. Zo plaats ik het ene moment een speeltoestel van IJreka in de online catalogus, en dan maken we weer product foto's van planken en toebehoren voor onze webshop.

Mijn mailbox met verzoeken is eigenlijk nooit leeg. Maar ik moet ook zeggen dat het me voldoening geeft veel op te pakken en tastbare resultaten van mijn werk te zien. Mensen doen hun aankopen onder andere dankzij mijn werk, en dat is waar het om draait.” 

Geen Wolf of Wall Street, maar marketing tijger.

Thijmen begon als stagiair. Thijmen: “In eerste instantie belde ik voor een stageplek bij het zusterbedrijf IJreka Speeltoestellen. Daar vroegen ze door naar wat voor opleiding ik deed. Toen ik dat vertelde, kreeg ik de keuze tussen een sales stage bij IJreka of een E-commerce stage bij Foreco. Ik koos voor dat laatste. Het is dan ook dankzij mijn stage - en stagebegeleider - dat ik enthousiast ben geworden over marketing, want in eerste instantie dacht ik eraan juist meer de saleskant op te gaan.

Ik heb veel geleerd tijdens mijn stage, ben vrij gelaten en heb een leuke tijd gehad. Het is dan ook niet voor niks dat ik graag wilde blijven, en gelukkig kon dat!” 

Een echte aanrader

“Ik waardeer de vrijheid en uitdaging die Foreco mij geeft. Ik mag nu naast mij studie vanuit huis werken op de tijden die mij uitkomen. Wat wel zo handig is, gezien ik op kamers in Groningen woon.”

Toch is Thijmen bijna elke vrijdag niet in Groningen, maar op kantoor in Dalfsen te vinden om de gezellige werksfeer en collega's op te zoeken. En de snack of kibbeling op vrijdag kan hij natuurlijk ook niet weerstaan ;-). 

En zijn passie voor hout? “Die was in het begin nog zo groot als een splinter, maar ondertussen klagen de mensen om me heen regelmatig over mijn enthousiasme en verzoeken ze me af en toe vriendelijk ‘eens op te houden over de projecten van Foreco.”

Ben jij op zoek naar een stage? Bij Foreco zijn er volop mogelijkheden. Bekijk de stagevacatures in Dalfsen hier